Товары в корзине: 0 шт Оформить заказ
Стр. 1 

30 страниц

Купить СТ РК 1132-2015 — бумажный документ с голограммой и синими печатями. подробнее

Цена на этот документ пока неизвестна. Нажмите кнопку "Купить" и сделайте заказ, и мы пришлем вам цену.

Распространяем нормативную документацию с 1999 года. Пробиваем чеки, платим налоги, принимаем к оплате все законные формы платежей без дополнительных процентов. Наши клиенты защищены Законом. ООО "ЦНТИ Нормоконтроль"

Наши цены ниже, чем в других местах, потому что мы работаем напрямую с поставщиками документов.

Способы доставки

  • Срочная курьерская доставка (1-3 дня)
  • Курьерская доставка (7 дней)
  • Самовывоз из московского офиса
  • Почта РФ

Распространяется на паштеты мясные, предназначенные для питания детей старше трех лет и приготовления различных блюд.

 Скачать PDF

Оглавление

1 Область применения

2 Нормативные ссылки

3 Термины и определения

4 Общие технические требования

5 Охрана окружающей среды

6 Правила приемки

7 Методы контроля

8 Транспортирование

9 Гарантии изготовителя

Библиография

Нормативные ссылки:
Стр. 1
стр. 1
Стр. 2
стр. 2
Стр. 3
стр. 3
Стр. 4
стр. 4
Стр. 5
стр. 5
Стр. 6
стр. 6
Стр. 7
стр. 7
Стр. 8
стр. 8
Стр. 9
стр. 9
Стр. 10
стр. 10
Стр. 11
стр. 11
Стр. 12
стр. 12
Стр. 13
стр. 13
Стр. 14
стр. 14
Стр. 15
стр. 15
Стр. 16
стр. 16
Стр. 17
стр. 17
Стр. 18
стр. 18
Стр. 19
стр. 19
Стр. 20
стр. 20
Стр. 21
стр. 21
Стр. 22
стр. 22
Стр. 23
стр. 23
Стр. 24
стр. 24
Стр. 25
стр. 25
Стр. 26
стр. 26
Стр. 27
стр. 27
Стр. 28
стр. 28
Стр. 29
стр. 29
Стр. 30
стр. 30

ЕТ ПАШТЕТТЕР1 Техникалык шарттар

ПАШТЕТЫ МЯСНЫЕ Технические условия

КР СТ 1132-2015

Ресми басылым

Казаке гаи Республнкасы Ннвестициялар жопе даму м ннис грл iriniit Техникалык реттеу жопе метролог'ия комитет! (Мемстандарт)

ЕТ ПАШТЕТТЕР1 Техника:ii.ik шарттар

КРСТ 1132-2015

Ресмн басылым

Кагакстан Рес публика с ы Ннвестициялар жопе ламу miiihic i p.iiriiiin Техннкалык реттеу жопе метролог'ия комитет! (Мемстандарт)

KP СТ 1132-2015

келген кол жет1мд1 тэсшмен усынылады.

4.5 Буып-тую

4.5.1    Паштегп каптау уинн колданылатын каптау материалдары, тутынушы жэне келж орамы, [6] талапка жэне олар дайындалган кужаттарга сэйкес болып, жэне сактау, тасымалдау жэне откву кезшде паштеттщ каушсгшпн жэне сапасын камтамасыз eryi Tuic.

4.5.2    Ет панггеттерш буып-тую:

-    iuuKi коргау тесем1 бар металл куты - ГОСТ 5981 бойынша, ГЖК-11 маркалы ак канылтыр ыстык калайылаудан немесе ГОСТ 13345 бойынша ЭЖК-11 жэне ЭЖК-111 маркалы электролиздж калайлаудан, немесе таза салмагы 80-нен 165 г дейш паштеттер ушш коргау то сем i бар алюминий лакталган таспадан жасалган;

-    таза йиек кабыкшасы (ГОСТ 13461 бойынша сиыр шепни* шел, ГОСТ 13460 бойынша шенбер) жшпен орау - ГОСТ 14961 бойынша немесе № 1,0 немесе № 1,2 баумен - ГОСТ 17308 бойынша.

4.5.3    Кабыкшасында немесе бандерольде баспа белгкл болтан кезде келденен танусыз паштетп жасанды кабыкшамен эз1рлеуге руксат етшед1.

4.5.4    Танбаланган жасанды кабыкшасы болтан кезде батоннын шеттер1н метал туйреутшен немесе шмек салып кансырмамен бек1т>те руксат етшедг

4.5.5    Паштет батонынын минимал узындыты 15 см болуы Tuic.

4.5.6    Ет паштеттер1н ГОСТ 11354 бойынша кеп айналымды аташ каптамата, тактай жэш1ктерге - ГОСТ 13358 бойынша немесе ГОСТ 13516 бойынша гофрленген катырмадан жасалган жйн1ктерге немесе азык-тулж ен1мдер1н каптау уш1н Казакстан Республикасынын уэкшетт1 мемлекетт1к санитарлык-эпидемиологиялык кадагалау органы руксат еткен, баска материалдардан жасалган каптамата каптайды.

Консервшердщ каптама 6ipnirinin таза сапматынын кес1мд1 салмагынан ауыткуы ГОСТ 8.579 талаптарына сэйкес болуы тию.

4.5.7    Лрнайы поддонда капталган конссрвшсрдщ таза салмагы 1000 кг аспайды, ыдыс-жабдыкта 500 кг аспайды, гофрленген катырматан жасалган жэнпкте - 20 кг аспайды.

4.5.8    Пакеттеу ГОСТ 26663 бойынша. Кол ж пакеттер1не жукп бекггу куралдары ГОСТ 21650 бойынша нетп параметрлер1 жэне келем1 ГОСТ 24597 бойынша.

5 Коршаган ортаны коргау

Ет naiuTerrepi онд1рюшде коршаган ортаны ластайтын зиянды лактырындылар жок.

6    Кабыллау срежелер1

6.1    Онмнщ партиясын жэне ipiicrey келемш аныктауды ГОСТ 9792ГОСТ 26929 бойынша жургведь

6.2    Эноди белгшенген тэрттте бектииген, ендфют1к бакылау багдардамасына сэйкес 5-тарауда белгшенген сапа жэне каутсвдж KopceTKiuiTepi бойынша бакылайды.

7    Бакылау тэсЬадеpi

7.1    Сынаманы ipiicrey жэне оларды сынауга дайындау ГОСТ 9792ГОСТ 26669, ГОСТ 26670, ГОСТ 26929, ГОСТ 31904, ГОСТ 31671, ГОСТ 32164 бойынша.

7.2    Органолептикалык корсетккнтерд1 аныктау (дэмц сырткы Typi, nici, консистенцнясы, Tyci) - ГОСТ 8756.1, ГОСТ 9959 бойынша.

7.3    Майдын улес салмагын аныктау - ГОСТ 26183 бойынша.

7.4    Акуыздын улес салмагын аныктау - ГОСТ 25011 бойынша.

7.5    Хлорлы натрийдщ улес салмагын аныктау (ас тузы) - ГОСТ 9957 бойынша.

7.6    Ылгалды аныктау - ГОСТ 9793 бойынша.

7.7    Камтаманыц герметикалыгын аныктау - ГОСТ 8756.18 бойынша.

7.8    Нитраттардын улес салмагын аныктау ГОСТ 8558.1 бойынша, ГОСТ 29299 бойынша.

7.9    Уытты элементтердш курамын аныктау:

-    сынап - ГОСТ бойынша;

-    кушэн - ГОСТ 31628, ГОСТ 26930, ГОСТ 30538 бойынша.

-    коргасын - ГОСТ 26932, ГОСТ 30178, ГОСТ 30538 бойынша.

-    кадмий - ГОСТ 26933, ГОСТ 30178, ГОСТ 30538 бойынша.

-    калайы - СТ 26935, ГОСТ 30538 бойынша.

7.10    Пecтицидтepдi аныктау - ГОСТ 32308 бойынша .

7.11    Антнбиотиктерд1 аныктау - КР СТ 1505, 31694, ГОСТ 31903 бойынша.

7.12    Нитрозаминдй аныктау - колданыстагы норматив™ кужаттама бойынша.

7.13    Радионуклидтерд1 аныктау - ГОСТ 32161, ГОСТ 32163 бойынша.

7.14    Микробиологиялык корсетмштерд1 аныктау:

-    енеркэсттж зарарсыздыкты аныктау - ГОСТ 30425, ГОСТ 31904ГОСТ 26669, ГОСТ 26670, ГОСТ 10444.1 бойынша;

-    бузылу коздыргыштарын аныктау - ГОСТ 31904, ГОСТ 26669ГОСТ 26670, ГОСТ 10444.1, ГОСТ 10444.11, ГОСТ 10444.12, ГОСТ 10444.15 бойынша;

KP СТ 1132-2015

- патогендж микроорганизмдерд1 аныктау - ГОСТ 9958 , ГОСТ 31904, ГОСТ 26669, ГОСТ 26670, ГОСТ 10444.1, ГОСТ 31746, ГОСТ 10444.7ГОСТ 10444.8, ГОСТ 10444.9 бонынша.

7.15 Олшент оралган ешм унлн таза салмагынын ауыткуын аныктау - ГОСТ 8.579 бойынша.

7.16@шмшц шикват курамынсэйкестенд1ру - ГОСТ31796, ГОСТ 31479 бойынша.

7.17    Диоксиндерд1 аныктау колданыстагы нормативтйс кужаттама бойынша.

7.18    ГМО аныктау- колданыстагы нормативтйс кужаттама бойынша.

7.19    Микробиологиялык талдауды жургвген кезде каутсвдж тапаптары [1], [2] сэйкес.

8    Тасымалдау

Паштеттер осы кол ж туршде эрекет ететш, тез бузылатын жуктерд1 тасымалдау га сзйкес арнайы кел1к куралдарымен тас ымалданады.

9    Ондipy iiiinin KenLii

9.1    Онд1руш1 тасымалдау талаптарын сактаган кезде паштетт1н осы стандарт талаптарына cafiKecTiriHe кепш болады.

9.2    Технологиялык процесс аякталган сэттен бастап онгмнЙ1 сактау шартгарын жзне жарамдылык мерзшш енд1руш1 [1], [2] талаптарын ескерш белгшейдг

Библиография

[1]    КО ТР 021/2011 Гагам ошмдерйпн каутсЬднл туралы (Кеден Одагы Комиссиясынын 2011 жылгы 9 желтоксандагы № 880 шеиммшен бекггшген).

[2]    КО ТР 034/2013 Ет жэне ет ошмдерйпн кауптсвдйт туралы (Кеден

Одагы    Комиссиясынын    2013 жылгы 9    казандагы №    68    шешпшен

бекггшген).

[3]    КО ТР 033/2013 Сут жэне сут ешмдерйпц каушсвднт ту ралы (Кеден

Одагы    Комиссиясынын    2013 жылгы 9    казандагы №    67    шеилм1мен

бекгтшген).

[4]    КО ТР 024/2011 Май ешмдерше арналган техникалык регламент (Кеден Одагы Комиссиясынын 2011 жылгы 9 желтоксандагы № 883 шентимен бек1тшген).

[5]    КО ТР 022/2011 Тагам ен!мдер1 оларды танбалау бол1гшде (Кеден Одагы комиссиясынын 2011 жылгы 9 желтоксандагы № 881 шенлм1мен бекгтшген).

[6]    КО ТР 005/2011 Буып-тую каушсодИ туралы (Кеден Одагы комиссиясынын 2011 жылгы 16 тамыздагы № 769 шеш1м1мен бекп-шген).

ЭОЖ 664934.4    МСЖ 67.120

Туй1нд| создер: ет паштеттерц балалар тагамы, фарш, сиыр eii кабыгы, сиыр бауыры, косапкы ет ешмдерь

ПАШТЕТЫ МЯСНЫЕ Технические условия

СТ РК 1132-2015

Издание официальное

Комитет технического регулирования и метрологии Министерства но инвестициям и развитию Республики Казахстан

(Госстандарт)

Астана

1    ПОДГОТОВЛЕН И ВНЕСЕН Товариществом с ограниченной ответственностью «КазВод-Консалтинг»

2    УТВЕРЖДЕН II ВВЕДЕН В ДЕЙСТВИЕ приказом Председателя Комитета технического регулирования и метрологии Министерства по инвестициям и развитию Республики Казахстан от 30 ноября 2015 года № 250-од

3    В настоящем стандарте реализованы нормы Закона Республики Казахстан «О техническом регулировании» № 603-II от 9 ноября 2004 года. Закона Республики Казахстан «О языках в Республике Казахстан» N 151-1 от 11 июля 1997 года

4 СРОК ПЕРВОЙ ПРОВЕРКИ    2022    год

ПЕРИОДИЧНОСТЬ ПРОВЕРКИ    5    лет

5    ВВЕДЕН ВЗАМЕН СТ РК 1132-2002 «Паштеты мясные. Общие технические условия»

Информация об изменениях к настоящему стандарту публикуется а ежегодно издаваемом    информационном    указа mate    «Нормативные

документы по стандартизации», а текст изменении и поправок - в ежемесячно    издаваемых    информационных    указателях    «Национальные

стандарты». В случае пересмотра (замены) или отмены настоящего стандарта    соответствующее уведомление будет опубликовано в

ежемесячно    издаваемом    информационном указателе    «Национальные

стандарты»

Настоящий стандарт не может быть полностью или частично воспроизведен, тиражирован и распространен в качестве официального издания без разрешения Комитета технического регулирования и метрологии Министерства по инвестициям и развитию Республики Казахстан.

CT РК 1132-2015 НАЦИОНАЛЬНЫЙ СТАНДАРТ РЕСПУБЛИКИ КАЗАХСТАН

ПАШТЕТЫ МЯСНЫЕ

Технические условия

Дата введения 2017-01-01

1    Область применения

Настоящий стандарт распространяется на паштеты мясные, предназначенные для питания детей старше трех лет и приготовления различных блюд.

2    Нормативные ссылки

Для применения настоящего стандарта необходимы следующие ссылочные нормативные документы:

CT РК 1062-2002 Масло. Общие технические условия.

СТ РК 1406-2005 Упаковка. Знаки маркировки.

СТ РК 1505-2006 Продукты пищевые. Определение антибиотиков методом инверсионной вольтамперометрии (левомецитин, тетрациклиновая группа).

СТ РК 1759-2008 Говядина. Технические условия.

ГОСТ 8.579-2002 Государственная система обеспечения единства измерений. Требования к количеству фасованных товаров в упаковках любого вида при их производстве, расфасовке, продаже и импорте.

ГОСТ 779-55 Мясо говядина в полутушах и четвертинах. Технические условия.

ГОСТ 1129-2013 Масло подсолнечное. Технические условия.

ГОСТ 1723-86 Лук репчатый свежий заготовляемый и поставляемый. Технические условия.

ГОСТ 5550-74 Крупа гречневая. Технические условия.

ГОСТ 5981-2011 Банки и крышки к ним металлические для консервов. Технические условия.

ГОСТ 7975-2013 Тыква продовольственная свежая. Технические условия.

ГОСТ 7977-87 Чеснок свежий заготовляемый и поставляемый. Технические условия.

ГОСТ 8756.1-79 Продукты пищевые консервированные. Методы определения органолептических показателей, массы нетто или объема и массовой доли составных частей.

ГОСТ 8756.18-70 Продукты пищевые консервированные. Метод определения внешнего вида, герметичности тары и состояния внутренней поверхности металлической тары.

ГОСТ 9792-73 Колбасные изделия и продукты из свинины, баранины, говядины и мяса других видов убойных животных и птиц. Правила приемки и методы отбора проб.

ГОСТ 9793-74 Продукты мясные. Методы определения влаги.

ГОСТ 9957-2015 Мясо и мясные продукты. Методы определения содержания хлористого натрия.

ГОСТ 9958-81 Изделия колбасные и продукты из мяса. Методы бактериологического анализа.

ГОСТ 9959-91 Продукты мясные. Общие условия проведения органолептической оценки.

ГОСТ 10444.1-84 Консервы. Приготовление растворов реактивов, красок, индикаторов и питательных сред, применяемых в микробиологическом анализе.

ГОСТ 10444.7-86 Продукты пищевые. Методы выявления ботулинических токсинов и Clostridium botulinum.

ГОСТ 10444.8-2013 Микробиология пищевых продуктов и кормов для животных. Горизонтальный метод подсчета презумптивных бактерий Bacillus cercus. Метод подсчета колоний при температу ре 30 °С.

ГОСТ 10444.9-88 Продукты пищевые. Метод определения Clostridium perfringens.

ГОСТ 10444.11-2013 Микробиология пищевых продуктов и кормов для животных. Методы выявления и подсчета количества мезофильных молочнокислых микроорганизмов.

ГОСТ 10444.12-2013 Микробиология пищевых продуктов и кормов для животных. Методы выявления и подсчета количества дрожжей и плесневых грибов.

ГОСТ 10444.15-94 Продукты пищевые. Методы определения количества мезофильных аэробных и факультативно-анаэробных микроорганизмов.

ГОСТ 11354-93 Ящики из древесины и древесных материалов многооборотные для продукции пищевых отраслей промышленности и сельского хозяйства. Технические условия.

ГОСТ 13358-84 Ящики дощатые для консервов. Технические условия.

ГОСТ 13460-68 Кишки говяжьи обработанные - круга. Технические условия.

ГОСТ 13461-68 Кишки говяжьи обработанные. Синюги говяжьи. Технические условия.

ГОСТ 13516-86 Ящики из гофрированного картона для консервов, пресервов и пищевых жидкостей. Технические условия.

ГОСТ 13830-97 Соль поваренная пищевая. Общие технические условия.

ГОСТ 14192-96 Маркировка грузов.

э

ГОСТ 14961-91 Нитки льняные и льняные с химическими волокнами. Технические условия.

ГОСТ 16867-71 Мясо-телятина в тушах и полутушах. Технические условия.

ГОСТ 17308-88 Шпагаты. Технические условия.

ГОСТ 19342-73 Печень крупного рогатого скота и свиней замороженная. Технические условия.

ГОСТ 21650-76 Средства скрепления тарно-штучных грузов в транспортных пакетах. Общие требования.

ГОСТ 24597-81 Пакеты тарно-штучных грузов. Основные параметры и размеры.

ГОСТ 25011-81 Мясо и мясные продукты. Методы определения белка

ГОСТ 26183-84 Продукты переработки плодов и овощей, консервы мясные и мясорастительные. Метод определения жира.

ГОСТ 26663-85 Пакеты транспортные. Формирование с применением средств пакетирования. Общие технические требования.

ГОСТ 26669-85 Продукты пищевые и вкусовые. Подготовка проб для микробиологических анализов.

ГОСТ 26670-91 Продукты пищевые. Методы культивирования микроорганизмов.

ГОСТ 26927-86 Сырье и продукты пищевые. Методы определения ртути.

ГОСТ 26929-94 Сырье и продукты пищевые. Подготовка проб. Минерализация для определения содержания токсичных элементов

ГССТ 26930-86 Сырье и продукты пищевые. Метод определения мышьяка

ГОСТ 26932-86 Сырье и продукты пищевые. Методы определения свинца

ГОСТ 26933-86 Сырье и продукты пищевые. Методы определения кадмия.

ГОСТ 26935-86 Продукты пищевые консервированные. Метод определения олова.

ГОСТ 29045-91 Пряности. Перец душистый. Технические условия.

ГОСТ 29055-91 Пряности. Кориандр. Технические условия.

ГОСТ 29056-91 Пряности. Тмин. Технические условия.

ГОСТ 30178-96 Сырье и продукты пищевые. Атомно-абсорбционный метод определения токсичных элементов.

ГОСТ 30425-97 Консервы. Метод определения промышленной стерильности.

ГОСТ 30538-97 Продукты пищевые. Методика определения токсичных элементов атомно-эмиссионным методом.

ГОСТ 31479-2012 Мясо и мясные продукты. Метод гистологической идентификации состава.

Алгысез

1    "КазВод-Консалтинг" жауапкершинп шектеул1 серктестнл Э31РЛЕП ЕНГ13Д1

2    Казакстан Республикасы Инвестициялар жэне даму министрлйл Техникалык реттеу жэне метрология комитет! Торагасыныц 2015 жылгы 30 карашадагы № 250-од буйрыгымен БЕК1Т1Л1П, КОЛДАНЫСКА ЕНГ131ЛД1

3    Осы стандартта Казакстан Республикасынын 2004 жылгы 9 карашадагы № 603-11 «Техникалык реттеу ту рал ы» жэне 1997 жылгы 11 шшдедеп № 151-1 «Казакстан Республикасындагы тшдер туралы» Зандарынын ережелер1 кке асырылган

4 ЫР1НШ1 ТЕКСЕРУ MEP3IMI    2022    жыл

ТЕКСЕРУ КЕЗЕНД1Л1Г1    5 жыл

5    KP СТ 1132-2002 «Ет паштеттерг Жалпы техникалык шарттар» ОРНЫНА ЕНГ131ДД1

Осы стандартна enei3i:iemin взгерктер туралы аппарат жыл саиын басып шыгарылатын « ('тандарттау жонмдег! нормативтЫ /у) жат тар» аппарат тын сттемесше, ал взгерктер мен тузетулердщ мэтий ай саиын басып шыгарылатын «Улттын стандарт тар» аппарат тын сттемесме жарияланады. Осы стандарт цаита кррашт (ауыстырылган) немесе жоиылган жагдайда, muicmi хабарлама ай саиын басып шыгарылатын «¥лттып стандарттар» аппараттып сттемесме .жарияланады

Осы стандарт Казакстан Республикасы Инвестициялар жэне даму министрл1п Техникалык реттеу жэне метрология комитетвпц руксатынсыз ресмибасылым ретшде Казакстан Республикасы аумагында толыктай немесе болшектелт басылып шыгарыла кобейтше жэне таратыла алмайды

ГОСТ 31628-2012 Продукты пищевые и продовольственное сырье. Инверсионно-вольтам перометрический метод определения массовой концентрации мышьяка.

ГОСТ 31671-2012 Продукты пищевые. Определение следовых элементов. Подготовка проб методом минерализации при повышенном давлении.

ГОСТ 31694-2012 Продукты пищевые, продовольственное сырье. Метод определения остаточного содержания антибиотиков тстрациклиновой группы с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии с масс- спектрометрическим детектором.

ГОСТ 31746-2012 Продукты пищевые. Методы выявления и определения количества коагулазоположительных стафилококков и Staphylococcus aureus.

ГОСТ 31796-2012    Мясо и    мясные    продукты. Ускоренный

гистологический метод определения структу рных компонентов состава.

ГОСТ 31798-2012 Говядина и телятина для производства продуктов детского питания. Технические условия.

ГОСТ 31799-2012 Мясо и субпродукты, замороженные в блоках, для производства продуктов питания детей раннего возраста. Технические условия.

ГОСТ 31903-2012 Продукты пищевые. Экспресс -метод определения антибиотиков.

ГОСТ 31904-2012 Продукты пищевые. Методы отбора проб для микробиологических испытаний.

ГОСТ 32161-2013 Продукты пищевые. Метод определения содержания цезия Cs-137.

ГОСТ 32163-2013 Продукты пищевые. Метод определения содержания стронция Sr-90.

ГОСТ 32164-2013 Продукты пищевые. Метод отбора проб для определения стронция Sr-90 и цезия Cs-137.

ГОСТ 32308-2013 Мясо и мясные продукты. Определение содержания хлорорганических пестицидов методом газожидкостной хроматографии.

ГОСТ 32606-2013 Говядина. Туши и отрубы. Требования относительно поставки и контроля качества.

ГОСТ 33222-2015 Сахар белый. Технические условия.

Примечание - При пользовании настоящим стандартом целесообразно проверить действие ссылочных стандартов и классификаторов по ежегодно издаваемом)' информационному указателю «Нормативные документы по стандартизации» по состоянию на текущий год, и соответствующим ежемесячно издаваемым информационным указателям, опубликованным в текущем году. Если ссылочный документ заменен (изменен), то при пользовании настоящим стандартом следует руководствоваться заменяющим (измененным) документом. Если ссылочный документ

KP СТ 1132-2015 КАЗАКСТАН РЕС Г1УБЛ11КАС ЫНЫЦ УЛТТЫК СТАНДАРТЫ

ЕТ Г1АШТЕТТЕР1 Техникалык шарттар

Енпзьпген куш 2017-01-01

1    Колла пылу саласы

Осы стандарт турл1 тагам TypiH дайындау жэне уш жасган аскан балалар тагам ы на таелей арналган ет паштеттержс таралады.

2    Норма IивтiK сштемелер

Осы стандартты колдану ушш кeлeci сштемелж кужаттар кажет:

KP СТ 1062-2002 Сары май. Жалпы техникалык шарттар.

КР СТ 1406-2005 Буып-тую. Ганбалау белгюь

КР СТ 1505-2006 Тагам ошмдерг Антибиотиктерд1 инверсиондык вольтамперометрия эдюймен аныктау (левомицетин, тетрациклин тобы).

КР СТ 1759-2008 Сиыр етг Техникалык шарттар.

ГОСТ 8.579-2002 Олшеудщ бфлгш камтамасыз етудщ мемлекетпк жуйес1 онд1ру, болт салу, сату жэне импорттау кезмде кез келген турде каптамадагы тауардын саны на койылатын талаптар.

ГОСТ 779-55 Сиырдын жарты eri жэне сан етг Техникалык шарттар.

ГОСТ 1129-2013 Кунбагыс майы. Техникалык шарттар .

ГОСТ 1723-86 Эз1рленетш жэне жеткстетш жана пюкен пияз. Техникалык шарттар.

ГОСТ 5550-74 Каракумы к жармасы. Техникалык шарттар.

ГОСТ 5981-2011 Консервтерге арналган банкалар мен металл какпактары. Техникалык шарттар.

ГОСТ 7975-2013 Жана пюкен аскабак. Техникалык шарттар.

ГОСТ 7977-87 Эз1рленетш жэне жеткгзшетш сарымсак. Техникалык шарттар.

ГОСТ 8756.1-79 Конссрвшенген тагамдык он1мдер. Органолептикалык керсетмштер, таза салмагы немесе колемш аныктау эдютер1 жэне кура\«дас бел1ктершш массалык улесш аныктау эдютерг

ГОСТ 8756.18-70 Тагамдык ешмдер консервшенген. Металл ыдыстын iiuKi бстнпц куй1 мен ыдыстынсацылаусыздыгы, сырткы турш аныктау эдюг

ГОСТ 9792-73 Шошка, кон, сиыр жэне баска сонылатын мапдар мен кустардын етшен шужык ен1мдер1. Кабылдау ережелер1 жэне сынамаларды ipiicrey эдютерг

ГОСТ 9793-74 Ет ен1мдер1 Ылгалды аныктау эдютерг

ГОСТ 9957-2015 Ет жэне етвшмдер1. Хлорлы натрий курамын аныктау

эдютерк

ГОСТ 9958-81 Шужык ошмдер1 мен еттен жасалатын он1мдерг Бактериологиялыкталдау эдютерь

ГОСТ 9959-91 Ет ошмдерг Органолептикалык багалауды отквудщ жалпы талаптары.

ГОСТ 10444.184 Консервшер. Микробиологиялык талдауда колданылатын реактив ерггшдшерй сырлар, индикаторлар мен коректендфу ортапарын эзфлеу.

ГОСТ 10444.7-86 Тагам дык ешмдер. Ботулин улы заттары мен Clostridium botulinum аныктау эдютерг

ГОСТ 10444.8-2013 Жануарларга арнатган азыкжемдердй микроб поло гиясы. Bacillus cereus презумптивт1 бактерияларын санаудыц келденен эдюь 30 °С температурасы кезшде колонияны есептеу эдгсг

ГОСТ 10444.9-88 Тагам дык ешмдер. Clostridium perfringens аныктау

эдкп.

ГОСТ 10444.11-2013 Жануарларга арналган азык пен жемдердш мнкробиологиясы. Мезофилд1 сут кышкыл микроагзалардын санын есептеу мен аныктау эдютерг

ГОСТ 10444.12-2013 Жануарларга арналган азык пен жемдердш мнкробиологиясы. Ашыткыш пен зен саны pay кулактарынын мелшерш аныктау эдктсрк

ГОСТ 10444.15-94 Тагамдык ешмдер. Мезофиддо аэробты жэне факультативтьанаэробты микроагзалардын санын аныктаудын эдктерг

ГОСТ 11354-93 Ауыл шаруашылыгы мен енеркэситц азык салалары ешмдерше арналган коп айнапым агаш материалдары жэне агаштан жасалган жэийктер. Техникапык шарттар.

ГОСТ 13358-84 Тактай тэрвд1 консервшерге арналган жэинктер. Техникапык шарттар.

ГОСТ 13460-68 Онделген кара мал iuieicrepi - донгелектер. Техникапык шарттар.

ГОСТ 13461-68 Онделген кара мал imeKrepi Кара мал когерулерг Техникапык шарттары .

ГОСТ 13516-86 Консервшер, пресервшер мен тагамдык суйыкгарга арналган гофрленген картонная жэинктер. Техникапык шарттар.

ГОСТ 13830-97 Ас тузы . Жалпы техникапык шарттар.

ГОСТ 14192-96 Жукп танбалау.

ГОСТ 14961-91 Зыгыр жзне зыгыр химиялык тапшыктары бар жштер. Техникапык шарттар.

ГОСТ 16867-71 Тутас жэне жарты бузау еть Техникапык шарттар.

ГОСТ 17308-88 Жштер. Техникапык шарттар.

ГОСТ 19342-73 Муздатылган щошка мен ipi кара мал TBiML Техникапык шарттар.

KP ст 1132-2015

ГОСТ 21650-76 Келйс пакеттершде ыдысты-дана жуктерш бекггу эдютерт Ж&ппы тапаптар.

ГОСТ 24597-81 Ыдыс- дана жуктерищ пакеттерт Heri3ri параметрлер мен елшемдер1

ГОСТ 25011-81 Ет жэне ет вн1мдер1. Акуызды аныктау эдютерг

ГОСТ 26183-84 Жемютер мен кекенютерд1 ендеу ешмдерц ет жэне ет ecipy KOHcepeLiepi. Манды аныктау эдкд.

ГОСТ 26663-85 Келйспк пакеттер. Пакеттеу куралдарын колданумен калыптастыру. Жаппы техн и калы к тапаптар .

ГОСТ 26669-85 Тагамдык ешмдер жэне дэмдж. Сынамаларды дайындау микробиологиялыкталдаулар ушш .

ГОСТ 26670-91 Тагамдык ешмдер. Микроагзапарды культивациялау эдютерт

ГОСТ 26927-86 Шикват жэне тагам ешмдерь Сынапты аныктау эдютерт

ГОСТ 26929-94 Шикват жэне тагамдык ешмдер. Сынамаларды дайындау. Улы элементтерйпн курамын аныктауга арнапган минерализация.

ГССТ 26930-86 Шикват жэне тагам ешмдерт Кушэщц аныктау эдюь

ГОСТ 26932-86 Шикват жэне тагамдык ешмдер. Коргасынды аныктау эдютерт

ГОСТ 26933-86 Шикват жэне тагамдык ешмдер. Кадмийд1 аныктау эдютерт

ГОСТ 26935-86 Тагамдык ешмдер консервшенген. Калайыны аныктау

эдюг

ГОСТ 29045-91 Дэмдеунштер. Хош nicTi бурыш. Техникалык шарттар.

ГОСТ 29055-91 Дэмдеушгтер. Кунзе. Техникалык шарттар.

ГОСТ 29056-91 Дэмдеушгтер. Зире. Техникалык шарттар.

ГОСТ 30178-% Шикват жэне тагамдык ешмдер. Улы элементтерд1 атомды-абсорбциялык эдют

ГОСТ 30425-97 Консервшер. Онеркэсштж зарарсыздыгын аныктау

эдюг

ГОСТ 30538-97 Тагамдык ешмдер. Атомды-эмиссионды эдгспен улы элементтерд1 аныктаудын эдютемест

ГОСТ 31479-2012 Ет жэне ет ешмдерг Курамын гистологиялык сэйкестенд1ру эд1с1.

ГОСТ 31628-2012 Тагамдык ешмдер жэне азык-тулж шик!заты. Инверсионды-вольтамперометриялык кушэншн массалык конценграциясын аныктау эдкл.

ГОСТ 31671-2012 Тагамдык ешмдер. 1з элементтерш аныктау. Жогары кысым кезшде минералдау аркылы сынамаларды дайындау.

ГОСТ 31694-2012 Тагамдык ешмдер. Азык-тулж шикваты. Масспектрометриялык детектормен суйык жогары ти1мд1 хроматография

кемепмен тетрациклин тобыныц антибиотик курамыныц калдыгын аиыктау одюг

ГОСТ 31746-2012 Тагамдык ешмдер. Staphylococcus aureus жоне коагулаз он стафилококктардын санын аньисгау одicrepi.

ГОСТ 31796-2012 Ет жопе ет ешмдерг Курамыныц курылымдык компоненттерш аныктаудыц жеделдетшген гистологиялык эдюь

ГОСТ 31798-2012 Балапар тамактарын шыгаруга арналган сиыр eri мен бузау eTi. Техникалык шарттар.

ГОСТ 31799-2012 Ет жоне косалкы ешмдер, блоктармен муздатылган, ерте жастагы бапалардын тагамдарын шыгару ушш. Техникалык шарттар.

ГОСТ 31903-2012 Тагамдык ешмдер. Антибиотиктсрд1 аныктау одюк

ГОСТ 31904-2012 Тагамдык ешмдер. Микробиологиялык сынаулар ушш сынамаларды ipiicrey одютерг

ГОСТ 32161-2013 Тагамдык ешмдер. Cs-137 цезийдш курамында болуын аныктау одюг

ГОСТ 32163-2013 Тагамдык ешмдер. Sr-90 стронцийдш курам ын да болуы н ан ы ктау одic i.

ГОСТ 32164-2013 Тагамдык ешмдер. Sr-90 стронций мен Cs-137 цезиЩц аныктау уинн сынамаларды ipiicrey.

ГОСТ 32308-2013 Ет жоне ет ешмдерг Газ хроматограциясы одклмен хлорорганикалык нести цидтерд\н курам ын аныктау.

ГОСТ 32606-2013 Сиыр eTi. Тугае ет жоне кесектерг Жеткву кезшдеп тал ал тар жоне с аланы бакылау.

ГОСТ 33222-2015 Ак кант. Техникалык шарттар.

Ескертпе - Осы стандартты колланган кезде сттемелнс стандарттар мен жтктегшггердш колданысын агымдагы жылдын жагданы бойынша «Стандарттау жоншлеп норматив™ кужаттар» жыл самым басылып шыгарылатын акпараттык корсетмш жоне агымдагы жылда жарияланган ан самым басылып шыгарылатын акпараттык керсетюш боПынша тексерген дурыс. Егер сштемелйс кужат ауыстырылса (езгертшее), онда осы стандартты колданган кезде ауыстырылган (езгертшген) кужатты басшылыкка алу керек. Егер сштемелйс кужат ауыстырусыз жомылса, оган сштеме бершген ереже осы сштемеш козгамамтын белжте колданылады

3 Терминдер жоне аныктамалар

Осы стандарта [1] бойынша терминдер, сондай-ак сойкес аныктамамен келеЫ термин колданылады:

Иацггет:    Жагылатын    консистенциясы    бар    жылумен    енделген

ингридиенттерден жасалган ешм.

4 Техника.1ык талаптар

4.1    Hemri корсеткинтер жопе снпаттамалар

Ет naiirreTTepi осы стандарггын [1], [2] талаптарына сэйкес, шикоат Typi жэне тутынушы орамын ecKepin эз1рленген, рецептураны, зарарсыздандыру режимш сактап технологиялык нускау бойынша жасалады.

4.2    Сипа п а маем

4.2.1 Органолептикалык жэне фнзика-химиялык керсеткйлтер бойынша паштеттер 1-кестеде корсстшгсн талаптарга сэйкес болуы тшс.

1-кесте

Керсетк1штщ атауы

Ет паштетже арналган сипаттама жэне корсеткш мэш

Сырткы Typi

Батоннын бет1 таза, кургак, кабыгы закымдан-баган, даксыз, жабыспайды, жентек бужырсыз жэне сорпалык-майлы iciKci3 жэне/немесе метал куты - паштеттж тутынушы орамы

Консистенциясы

Талшыксыз б1ркелш усакталган коспа. Бал гы н. жагылады.

Дэм1 жэне nici

Табиги, дэмдеу1ш niciMcn жаксы бершген, дэм1 шамага карай тузды езге дэмс!3 жэне шссгз

Болгендеп Typi

Жентек б1ркелм, 6ip калыпты араласкан

Батоннын Typi, колемi жэне байлауы

Батондар 50 см дейш тузу турде, шенбер ортасында 6ip танумен жэне жасанды кабыкта. lileTi 5 см кейш таиылган.

Акуыздын улес салмагы, г, кемшде

8,0

Майдыц улес салмагы, г, аспайды

16,0

Хлорлы натрийдш улес салмагы (ас тузы), г, аспайды

1,2

Ылгалдынулес салмагы, %, аспайды

65,0

Бытыранкылыгы (ошм-нin жалпы салмагындагы болшектердш келем1), мм, аспайды

0,3

Нитраттар, мг/кг

жол бершмейд1 < 0,5

100 г ешмдеп азыкгык кундылык критерийлер1 жэне керсеткнитер1

4.2.2    Уытты элементтердщ курами курамы бойынша(уытты элементтер, нитрозам индер, нитраттар, пестицидтер, радио ну клидтер, бенз(а)пирен, антибиотиктер) [1] бекЬшген нормаларга сэйкес болуы тшс.

4.2.3    Паштеттердщ микробиологиялык KOpceTKiuiTepi (КМАФАнМ, шнек таякшасы тобындагы бактериялар (калиформапар), сульфитредуцирлейтш клостридии, S.aureus) [1], [2] бекпчлген нормаларга сэйкес болуы тшс.

4.2.4    вткву ушш мына паштетгерге жол бершмейдг

-    кабыктын устшде жентектщ бужырымен (батоннын бутшдитн бузады) немесе жабысумен;

-    5 см астам сорпалык-майлы iciicriK болуы;

-    1ркшдек жентекпен;

-    сур дактардын жэне ipi кеуектщ болуы;

-    жарылган кабы гы мен.

4.3 Шикмзатка копыла тын талаптар

4.3.1    Паштетп дайындау ушш пайдаланылатын шикват, азыктык ингридиенттер каутсвдж KepceTKiurrepi бойынша [1]-[4] бекгтшген нормалардан аспауы тик.

4.3.2    Ет паштеттерш дайындау ушш келес1 шикват жэне Herbri материалдар колданылады:

-    ipi кара мал eTi - ГОСТ 779, ГОСТ 32606 бойынша;

-    6ipinmi санатты ipi кара мал eTi - KP СТ 1759 бойынша, 12 % аспайтын 6ipiKTipyuii жэне майлы тшнщ улес салмагымен ipi кара малдын С1К1рл1 eTiH белген кезде алынган;

-    бузау eTi - ГОСТ 31798 , ГОСТ 16867 бойынша жэне 9 % аспайтын 6ipiicripyuji жэне майлы тшнщ улес салмагымен бузаудын сйнрл1 етш белген кезде алынган;

-    салкындаган, муздатылган немесе катырылган бауыр - ГОСТ 19342 бойынша;

-    ас кабак - ГОСТ 7975 бойынша;

-    енделген еттен ютелген косалкы он1мдер (женш, сиыр eTi) - ГОСТ 31799 бойынша;

-    сиыр майы - КР СТ 1062 бойынша;

-    кунбагыс майы - ГОСТ 1129 бойынша;

-    каракумык жармасы - ГОСТ 5550 бойынша;

-    ак кант - ГОСТ 33222 бойынша;

-    хош икгп бурыш - ГОСТ 29045 бойынша;

-    жана шскен сарымсак - ГОСТ 7977 бойынша;

-    жана шскен туйшд1 пияз - ГОСТ 1723 бойынша;

-    азыктык ас тузы - ГОСТ 13830 бойынша;

-    кунзе - ГОСТ 29055 бойынша;

-    зире - ГОСТ 29056 бойынша;

-    азыктык лито фит концентрат - колданыстагы норматив™ кужаттама бойынша;

-    табиги йиек кабыгы (сиыр шепшц uieTi - ГОСТ 1346 бойынша, шецбер - ГОСТ 13460 бойынша);

-    целлюлоза плснкасы (целлофан) колданыстагы норматив™ кужаттама

бойынша (Казакстан    Республикасы    мемлекегпк санитарлык-

эпидемиологиялык кадагалау уэкшетп органына колдануга руксат етшген баска жасанды кабыршактарга руксат еттедО;

-    кабыкты талшыкгардан жасалган бау № 1,0 жэне№ 1,2 - ГОСТ 17308 бойынша;

-    зыгыр жлб1 - ГОСТ 14961 бойынша.

4.3.3    Паштет owiipici кезшде пайдаланылатын малдан алынган шикват,

ветеринарлык-санитарлык    сараптамадан    откен малдан алынып,

ветеринарлык-санитарлык тапаптарга жауап 6epin жэне ветеринарлык кужатгармен 6epuiyi тигс.

Ет шикгзаты осуд1 ынтапандырушы, гормонды дэрьдэрмек, азыктык антибиотики колданбай ecipreH cay жас малдан алынып жэне уш жастан жогары балаларды тамактандыру ушш ет шикватына койылатын талаптарга жауап 6epyi Tuic.

4.3.4    Паштет енл1рю1 кезшде ген-турленд1ршген организмд1 колданып алынган курауыштарды, жэне ет шикЬатын колдануга жол бершмейдк

-    б ip реттен астап катырылган;

-    сактау мерз1м1 6-айдан астам катырылган;

-    Р205 кайта есептегенде жазпы фосфордын улес салма* ы 0,2 % астам;

-    кез келген олшеу HYKтeciндe катырылган жагдайда температурасы минус 18 °С жогары.

4.4 Тацбалау

4.4.1    Тутынушы орамын тацбалау [2], [5] галапгарына сэйкес жузеге асырылады.

4.4.2    Топтык, коп айналымды жэне кел1кт1к орамды, келж бумасын тацбалау ГОСТ 14192 жэне KP СТ 1406 [2], | 5] сэйкес косымша тацбамен жузеге асырылады: «Балалар тагамы», манипуляциялык танбаларды колданып: «Ылгалдан коргау», Температураны шектеу», «Yctw, «Осал. Абайла».

4.4.3    Meлдip полимерл1 материалдармен бандерольдаган кезде топтык орамныц жэне колж ыдысыныц жэне колж бумасыныц 6yfiip бетше тацбалауды жасамауга руксат етшед1.

Бул жагдайда орын саны жэне брутто салмагы туралы акпаратпен толыккан, тутыншуы ыдысында немесе топтык орамда, немесе келж ыдысындагы коршетш жазба тацбалау болады. KopinoeTin жазбалар, оныц 1шшде манипуляциялык белгшерд1 косымша паракгарга жазады немесе кез