Товары в корзине: 0 шт Оформить заказ
Стр. 1 

28 страниц

Купить СТ РК 1132-2002 — бумажный документ с голограммой и синими печатями. подробнее

Цена на этот документ пока неизвестна. Нажмите кнопку "Купить" и сделайте заказ, и мы пришлем вам цену.

Распространяем нормативную документацию с 1999 года. Пробиваем чеки, платим налоги, принимаем к оплате все законные формы платежей без дополнительных процентов. Наши клиенты защищены Законом. ООО "ЦНТИ Нормоконтроль"

Наши цены ниже, чем в других местах, потому что мы работаем напрямую с поставщиками документов.

Способы доставки

  • Срочная курьерская доставка (1-3 дня)
  • Курьерская доставка (7 дней)
  • Самовывоз из московского офиса
  • Почта РФ

Распространяется на паштет мясной, предназначенный для детского питания и реализации.

 Скачать PDF

Оглавление

1 Область применения

2 Нормативные ссылки

3 Ассортимент

4 Общие технические требования

5 Правила приемки

6 Методы контроля

7 Транспортирование и хранение

8 Гарантии изготовителя

Приложение А Библиография

Нормативные ссылки:
Стр. 1
стр. 1
Стр. 2
стр. 2
Стр. 3
стр. 3
Стр. 4
стр. 4
Стр. 5
стр. 5
Стр. 6
стр. 6
Стр. 7
стр. 7
Стр. 8
стр. 8
Стр. 9
стр. 9
Стр. 10
стр. 10
Стр. 11
стр. 11
Стр. 12
стр. 12
Стр. 13
стр. 13
Стр. 14
стр. 14
Стр. 15
стр. 15
Стр. 16
стр. 16
Стр. 17
стр. 17
Стр. 18
стр. 18
Стр. 19
стр. 19
Стр. 20
стр. 20
Стр. 21
стр. 21
Стр. 22
стр. 22
Стр. 23
стр. 23
Стр. 24
стр. 24
Стр. 25
стр. 25
Стр. 26
стр. 26
Стр. 27
стр. 27
Стр. 28
стр. 28

ETTI ПАШТЕТТЕР Жалпы техникалык; шарттар

ЦР СТ 1132-2002

Ресми басылым

Катакстан Республикасы Индустрия жэне сауда мшшстрлншщ Стандарттау, метрология жэне сертификаттау жошндеН комитет!

(Мемстандарт)

Астана

ЦР СТ 1132-2002

Алгы С03

1    Казахстан Республикасы Ауылшаруашылык министрлштн Казак; ет-сут енеркэс1б1 конструкторлы к жэне тылыми-зерттеу институты Э31РЛЕП ЕНГ13Д1

2    Казахстан Республикасы Индустрия жэне сауда министрлштн Стандарттау, метрология жэне сертификаттау женшдеп комитетшщ 2002 жылты 29 желтоксандаты № 503 буйрытымен БЕК1Т1Л1П КОЛДАНЫСКА ЕНГ131ЛД1

3 Б1Р1НШ1 ТЕКСЕРУ MEP3IMI    2007    жыл

ТЕКСЕРУ КЕЗЕЦД1Л1Г1    5    жыл

4    АЛЕАШ РЕТ ЕНГ131ЛД1

Осы стандарт Казахстан Республикасы Индустрия жэне сауда министрлтнщ Стандарттау, метрология жэне сертификаттау женшдеп комитет Hi н руксатынсыз ресми басылым ретшде толыктай немесе белшектелш басылып шытарыла, кебейтше жэне таратыла алмайды

II

ЦР СТ 1132-2002

4.11.2    Кдбыкшанын немесе бандероль дщ сыртында тацбалы белгшер1 бар болган жагдайда, жасанды кабыкшада паштетт1 келденец байлаусыз шыгаруга руксат ет1лед1.

4.11.3    Жасанды кабыкшасы танбаланган жагдайда, батоннын шеттер1не тузак койып металл кыскыштармен беютуге руксат ет1лед1.

4.11.4    Паштет батонынын, узындыгы кем дегенде 15 см болуы тшс.

4.11.5    Етп паштет ГОСТ 11354 бойынша агаш-ыдыска, ГОСТ 13358 бойынша агаш жэнпктерге немесе ГОСТ 13516 бойынша толкыма буктемел1 картоннан жасалган жэнпктерге немесе мемлекетпк санитарльщ эпидемиологиялык органымен руксат бершген, тамак ен1мдер1н орауга арналган баска материалдардан жасалган ыдыска орайды.

4.11.6    ГОСТ 14192 бойынша тасымалдау белгшеут

5    К^абылдау ережелер1

5.1    Паштеттерд1 кабылдау партиямен жург1з1лед1. Партиясын аныктау жэне сынакты алуды ГОСТ 8756 жэне ГОСТ 9792 бойынша журпзедт

5.2    Тутынушы жэне бакылау уйымдары ешмнщ осы стандарттыц талаптарына сэйкес келуше ipiKTey бакылауын жург1зуге кукысы бар.

5.3    Улы элементтер, нитрозаминдер, пестицидтер жэне радионуклеидтердщ курамын бакылау, К.Р мемлекетпк санитарльщ эпидемиологиялык бакылау органымен белг1ленген тэрппке сэйкес журпзшед1.

5.4    Сынау кез1нде тек 6ip керсетюштен гана канагатсызданарлык нэтиже алынган жагдайда, сол партиядан мелшер1 ею еселенген улгшерде кайтадан сынау жург1з1лед1.

Кбайта жасалган сынактардыц нэтижелер1 аякталган болып табылады жэне барльщ партияга тарайды.

6    Бакылау эд1стер1

6.1    Органолептикалык керсетюштерд1 бакылауды ГОСТ 9959 бойынша журпзедт

6.2    Ылгалдын, салмактык улесш ГОСТ 9793 бойынша аныктайды.

6.3    Ас тузыныц салмактыц улес1н ГОСТ 9957 бойынша аньщтайды.

6.4    Бактериологиялык зерттеу ГОСТ 9958 бойынша журпзедт

6.5    К,оргасыннын курамын ГОСТ 26932 бойынша аньщтайды.

6.6    Кдлайынын, курамын ГОСТ 26935 аныктайды.

6.7    Тутынушылардыц талабы бойынша бегде коспаларды ГОСТ 8756.4 бойынша аньщтайды.

6.8    Микробиологияльщ бузылудын, коздыргыштарын ГОСТ 10444.3ГОСТ 10444.4, ГОСТ 10444.5, ГОСТ 10444.6 бойынша аньщтайды.

7

ЦР СТ 1132-2002

6.9    Патогещц микроорганизмдерд1 ГОСТ 10444.7, ГОСТ 10444.10 бойынша аныктау.

6.10    Улы элементтердщ курамын ГОСТ 26927, ГОСТ 26930, ГОСТ 26932, ГОСТ 26933, ГОСТ 26935 бойынша, нитрозаминдердщ, пестицидтердщ жэне радионулидтердщ курамы К.Р мемлекеттж санитарльщ эпидемиологиялык бакылау органымен бектлген эдштермен аныкталады.

7    Тасымалдау жэне сактау

7.1    Паштета авторефрижераторга немесе изотермиялык немесе жабык кел1ктерде, сондай-ак белг1ленген улг1л1 санитарльщ кужат болтанда, бер1лген кел1ктерге колданыстаты татамдьщ жуктерд1 тасымалдау ережелер1не сэйкес келетш келштщ баска турлер1нде тасымалдайды.

7.2    Онд1р1сте паштеттерд1 температурасы 8°С аспай, ауа ылталдылыты 75-80% болтанда сактайды.

Паштетт1 еткерудщ жэне сактау мерз1мшщ кеп1лд1г1, технологияльщ процессии, аякталтан уакытынан 48 сататка дей1н, сонымен катар ощтруттп-енеркэсште □ 24 сат дешн.

7.3    "Жан,а" паштет консервшерш, ауанын, ылталдылыты 75% жогаргы емес жэне температурасы катты кубылыссыз 0°-н 20°С-дей1н болатын таза, кургак, жаксы желдет1лет1н коймада сактайды. Сакталу мерз1м1-шыгарган кушнен 12 айга дешн.

8    Эз1рлеушшщ кепшдемес1

8.1    Тутынушы тасымалдау жэне сактау шарттарын орындаган жагдайда, эз1рлеуш1 eiri кремнщ осы стандарттыц талаптарына сэйкест1г1не кепшдемесш бередт

8.2    Кепшд1 сактау мерз1м1 7.2 т. жэне 7.3 т. сэйкес.

8

А косымшасы

(jumdemmi)

100 г ешмнщ тагамдык; жэне куаггылык куидьмьп ы

туралы мэл1меттер

0шм атауы

Белок, г

Майы, г

Куаттылык кундылыты, ккал

(Ж1гер( Ет паштет1

18,11

14,3

207

(Жаца( Ет паштет!

13,6

15,2

214

9

ЦР СТ 1132-2002

Б косымшасы

(тъщтамалъщ)

Библиография

(1( СанЕжМ 4.01.047-97 (Азык-тулж шиьазаттын, жэне тагам ешмдершщ сапасыныц каутслздтне койылатын гигиеналык талаптар )

ЭОЖ 637.525    МСЖ 67.120

Непзп создер: колданылу саласы, норматива к сштемелер, сурыпталым, жалпы тех ни калы к талаптар, кабылдау ережелер1, бакылау эдюу тасымалдау жэне сактау, эз1рлеунпнщ кепшдемест

ГОСУДАРСТВЕННЫЙ СТАНДАРТ РЕСПУБЛИКИ КАЗАХСТАН

ПАШТЕТЫ МЯСНЫЕ Общие технические условия

СТ РК 1132-2002

Издание официальное

Комитет по стандартизации, метрологии и сертификации Министерства индустрии и торговли Республики Казахстан

Астана

ПРЕДИСЛОВИЕ

1    РАЗРАБОТАН И ВНЕСЕН Казахским научно-исследовательским и конструкторским институтом мясной и молочной промышленности Министерства сельского хозяйства Республики Казахстан

2    УТВЕРЖДЕН И ВВЕДЕН В ДЕЙСТВИЕ приказом Комитета по стандартизации, метрологии и сертификации Министерства индустрии и торговли Республики Казахстан от 29 декабря 2002 г. № 503

3 СРОК ПЕРВОЙ ПРОВЕРКИ    2008    год

ПЕРИОДИЧНОСТЬ ПРОВЕРКИ    5 лет

4    ВВЕДЕН ВПЕРВЫЕ

II

СТРК 1132-2002

Настоящий стандарт не может быть полностью или частично воспроизведен, тиражирован и распространен в качестве официального издания без разрешения Комитета по стандартизации, метрологии и сертификации Министерства индустрии и торговли Республики Казахстан

СОДЕРЖАНИЕ

1    Область применения    1

2    Нормативные ссылки    1

3    Ассортимент    3

4    Общие технические требования    3

5    Правила приемки    6

6    Методы контроля    7

7    Транспортирование и хранение    7

8    Гарантии изготовителя    8

Приложение А Библиография    9

III

ГОСУДАРСТВЕННЫЙ СТАНДАРТ РЕСПУБЛИКИ КАЗАХСТАН

ПАШТЕТЫ МЯСНЫЕ Общие технические условия

Дата введения 2004. 01. 01.

1    Область применения

Настоящий стандарт распространяется на паштет мясной, предназначенный для детского питания и реализации.

Требования разделов 4, 5, 6 являются обязательными, требования других разделов - рекомендуемые.

Обязательные требования к качеству консервов, обеспечивающие их безопасность для жизни, здоровья населения, изложены в 4.2.3 и 4.2.4.

Стандарт пригоден для целей сертификации.

2    Нормативные ссылки

В настоящем стандарте использованы ссылки на следующие нормативные документы:

ГОСТ 21-94 Сахар-песок. Технические условия.

ГОСТ 37-91 Масло коровье. Технические условия.

ГОСТ 779-55 Мясо говядина в полутушах и четвертинах. Технические условия.

ГОСТ 1129-93 Масло подсолнечное. Технические условия.

ГОСТ 1723-86 Лук репчатый свежий заготовляемый и поставляемый.. Технические условия.

ГОСТ 5550-74 Крупа гречневая. Технические условия.

ГОСТ 5981-88 Банки металлические для консервов. Технические условия.

ГОСТ 7975-68 Тыква продовольственная свежая. Технические условия.

ГОСТ 7977-87 Чеснок свежий заготовляемый и поставляемый. Технические условия.

ГОСТ 8756.1-79 Продукты пищевые консервированные. Методы определения органолептических показателей, массы нетто или объема и массовой доли составных частей.

ГОСТ 8756.4-70 Продукты пищевые консервированные. Метод определения содержания минеральных примесей (песка).

Издание официальное

ГОСТ 9792-73 Колбасные изделия и продукты из свинины, баранины, говядины и мяса других видов убойных животных и птиц. Правила приемки и методы отбора проб.

ГОСТ 9793-74 Продукты мясные. Методы определения влаги.

ГОСТ 9957-93 Колбасные изделия и продукты из свинины, баранины и говядины. Метод определения хлористого натрия.

ГОСТ 9958-81 Изделия колбасные и продукты из мяса. Методы бактериологического анализа.

ГОСТ 9959-91 Продукты мясные. Общие условия проведения органолептической оценки.

ГОСТ 10444.7-86 Продукты пищевые. Методы выявления ботули-нических токсинов и Clostridium botulinum.

ГОСТ 10444.15-85 Продукты пищевые. Методы определения количества мезофильных аэробных и факультативно-анаэробных микроорганизмов.

ГОСТ 11354-93 Ящики из древесины и древесных материалов многооборотные для продукции пищевых отраслей промышленности и сельского хозяйства. Технические условия.

ГОСТ 13358-84 Ящики дощатые для консервов. Технические условия.

ГОСТ 13460-68 Кишки говяжьи обработанные - круга. Технические условия.

ГОСТ 13461-68 Кишки говяжьи обработанные. Синюги говяжьи. Технические условия.

ГОСТ 13516-86 Ящики из гофрированного картона для консервов, пресервов и пищевых жидкостей. Технические условия.

ГОСТ 13830-97 Соль поваренная пищевая. Общие технические условия.

ГОСТ 14192-96 Маркировка грузов.

ГОСТ 14961-91 Нитки льняные и льняные с химическими волокнами. Технические условия.

ГОСТ 17308-88 Шпагаты. Технические условия.

ГОСТ 19342-73 Печень крупного рогатого скота и свиней замороженная. Технические условия.

ГОСТ 26927-86 Сырье и продукты пищевые. Метод определения ртути.

ГОСТ 26929-94 Сырье и продукты пищевые. Подготовка проб. Минерализация для определения содержания токсичных элементов.

ГОСТ 26930-86 Сырье и продукты пищевые. Метод определения мышьяка.

ГОСТ 26931-86 Сырье и продукты пищевые. Методы определения меди.

ГОСТ 26932-86 Сырье и продукты пищевые. Методы определения свинца.

ГОСТ 26933-86 Сырье и продукты пищевые. Методы определения кадмия.

2

CT РК 1132-2002

ГОСТ 26934-86 Сырье и продукты пищевые. Методы определения цинка.

ГОСТ 26935-86 Продукты пищевые консервированные. Метод определения олова.

ГОСТ 29045-91 Пряности. Перец душистый. Технические условия.

ГОСТ 29055-91 Пряности. Кориандр. Технические условия.

ГОСТ 29056-91 Пряности. Тмин. Технические условия.

3    Ассортимент

Паштеты мясные вырабатывают следующих наименований:

-    Паштет мясной "Жана";

-    Паштет мясной "Жигер".

4    Общие технические требования

4.1    Паштеты мясные должны вырабатываться в соответствии с требованиями настоящего стандарта по технологическим инструкциям и рецептурам с соблюдением санитарных правил для предприятий мясной промышленности, утвержденных в установленном порядке.

4.2    Характеристики

4.2.1 По органолептическим показателям паштеты должны соответствовать требованиям, указанным в таблице 1.

Таблица 1

Наименование пока-зателей

Характеристика и нормы наименований

"Жана"

"Жигер"

Внешний вид

Однородная измельченная масса без волокон

Батоны с чистой, сухой поверхностью, без повреждения оболочки, пятен, слипов, наплывов фарша и бульонно-жировых отеков.

Запах и вкус

Натуральные, хорошо выраженные с запахом пряностей, без посторонних привкуса и запаха

Свойственный данному виду продукта с ароматом пряностей, вкус в меру соленый, без постороннего привкуса и запаха

Консистенция

Пастообразная, однородная по всей массе без волокон, без крупинок, при

Упругая

ЦР СТ 1132-2002

Мазмуны

1    Кдлданылу саласы    1

2    Нормативтж сштемелер    1

3    Сурыпталым    3

4    Техникальщ талаптар    3

5    Кдбылдау ережелер1    7

6    Бакылау эд1стер1    7

7    Тасымалдау жэне сакдау    8

8    Эз1рлеушшщ кепшдемеЫ    8

А косымшасы (мшдетт!). 100 г ешмнщ тагамдьщ жэне куаттылык кундылыгы туралы мэл1меттер    9

Б К,осымшасы (аныктамалык). Библиография    10

III

разрезании не крошится.

Вид на разрезе

Фарш однородный, равномерно перемешан

Форма, размер и вязка батонов

Батоны прямой формы до 50 см, с одной перевязкой посередине в кругах и искусственных оболочках. Си-нюги перевязаны через 5 см

4.2.2 По физико-химическим показателям паштеты должны соответствовать требованиям, указанным в таблице 2.

Таблица 2

Наименование пока-зателей

Характеристика и нормы наименований

"Жана"

"Жигер"

Массовая доля влаги, %, не более

63

65

Массовая доля поваренной соли, %, не более

1,3

3

Выход готового продукта, % к массе несоленого сырья

100

100

4.2.3    По микробиологическим показателям и показателям безопасности паштеты должны соответствовать требованиям, указанным в [ 1] .

4.2.4    Остаточные количества пестицидов, токсичных элементов, микотоксинов, антибиотиков и радионуклидов в паштетах мясных не должны превышать допустимых уровней, установленных в [ 1] .

4.2.5    Не допускаются для реализации паштеты:

-    с наплывами фарша над оболочкой (нарушающими целостность батона) или слипами;

-    с наличием бульоно-жировых отеков более 5 см;

-    с рыхлым фаршем;

-    с наличием серых пятен и крупных пустот;

с лопнувшей оболочкой.

4.3 Требования к сырью

4.3.1 Для изготовления паштетов мясных применяют следующее сырье и материалы:

говядину по ГОСТ 779;

говядину жилованную высшего сорта - мышечную ткань, без видимых включений соединительной и жировой ткани по действующей нормативной документации;

4

KP СТ 1132-2002


IV


КАЗАХСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫЦ МЕМЛЕКЕТТ1К СТАНДАРТЫ

ETTI ПАШТЕТТЕР Жалпы техникалык; шарттар

Енпзшген KYHi 2004-01-01

1    Колданылу саласы

Осы стандарт балалардыц тамактануына жэне сатута арналтан еттл паштетке таратылады.

4, 5, 6 тарауларыныц талаптары Mi ндеты, ал баска тарауларыныц талаптарын усынылатын болып табылады.

Халыктыц денсаулытына жэне eMipiHe каутслздж камсыздандыратын, консервшердщ сапасына койылатын мшдеты талаптар 4.6 жэне 4.7 тармактарында бершген.

Стандарт сертификаттау максатына жарамды.

2    Нормативы сштемелер

2.1 Осы стандартта келесл нормативык кужаттарта сштемелер ко л даны л тан:

ГОСТ 21-94 Кумшекер. Техникалык шарттар.

ГОСТ 37-91 Сиыр майы. Техникалык шарттар.

ГОСТ 779-55 Терттщ 6ip болт жэне жартылай сиыр етт Техникалык шарттар.

ГОСТ 1129-93 Кунбатыс майы. Техникалык шарттар.

ГОСТ 1723-86 Дайындалатын жэне жетюзшетш жас басты пияз. Техникалык шарттар.

ГОСТ 5550-74 Кдракумык жармасы. Техникалык шарттар.

ГОСТ 5981-88 Консервше арналтан канылтыр банкалар. Техникалык шарттар.

ГОСТ 7975-68 Азык-тул1ктлк жас аскабак. Техникалык шарттар.

ГОСТ 7977-87 Дайындалатын жэне жетюзшетш жас сарымсак. Техникалык шарттар.

ГОСТ 8756.1-76 Консервшенген азык ешмдер1. Органолептикалык керсетк1штер1н, ыдыстагы салмагын, келем1н жэне курама бел1ктер1н1ц салмактык улес1н аныктау эд1стер1.

ГОСТ 8756.4-70 Консервшенген тагам ешмдер1. Минералды коспалардыц (кумныц) курамын аньщтау эд1с1.

ГОСТ 9792-73 Шужьщ буйымдары жэне шошка, кой, сиыр жэне баска сойылатын малдыц етшен жэне кустан жасалган ен1мдер . Кдбылдау ереже-

Ресми басылым

лер1 жэне сынаманы тацдау эд1стерг ГОСТ 9793-74 Ет ешмдерг Ылгалды аныктау эд1стерг ГОСТ 9957-93 Сиыр, кой жэне шонща етшен жасалган ешмдер жэне тттужътк буйымдары. Хлорлы натрийд1 аныктау эд1ст

ГОСТ 9958-81 Шужык буйымдары жэне еттен жасалган ешмдер. Бактериологиялык анализдщ эд1 стерт

ГОСТ 9959-91 Ет ешмдерг Органолептикалык багалауды етюзудщ жалпы шарттары.

ГОСТ 10444.3-85 Консервшер. Мезофильд1 аэробты жэне факультативть анаэробты микроорганизмдерд1 аныктау aflici.

ГОСТ    10444.4-85    Консервшер.    Мезофильд1    анаэробты

микроорганизмдерд1 аныктау эд1с1.

ГОСТ 10444.5-85 Консервшер. Термофильд1 аэробты жэне факультативтьанаэробты микроорганизмдерд1 аныктау эд1с1.

ГОСТ    10444.6-85    Консервшер.    Термофильд1    анаэробты

микроорганизмдерд1 аныктау эд1сТ

ГОСТ 10444.7-86 Азык ешмдерг Ботулиникалык токсиндерд1 жэне Clostridium botulinum аныктау эд1стерг

ГОСТ 11354-93 Ауыл шаруашылыктын, жэне енеркэсттщ азык-тулж саласына арналган, агаштан жэне агаш материалдарынан жасалган кепайналмалы жэнлктер. Техникалык шарттар.

ГОСТ 13358-84 Консервшерге арналган тактайлы жэнлктер. Техникалык шарттар.

ГОСТ 13516-86 Суйык тагамдарга, консервшерге жэне пресервтерге арналган толкыма буктемел1 кагаздан жасалган жэнлктер. Техникалык шарттар.

ГОСТ 13830-97 Ас тузы. Жалпы техникалык шарттар.

ГОСТ 14192-77 Жуктерд1 белгшеу.

ГОСТ 14961-91 Зыгыр жэне химиялык талшыктары бар зыгыр ж1 nTepi. Техникалык шарттар.

ГОСТ 17308-88 Шпагаттар. Техникалык шарттар.

ГОСТ 19342-73 Ipi кара малдын, жэне шашканын, муздатылган бауыры. Техникалык шарттар.

ГОСТ 26927-86 Шшазат жэне тамак ешмдерг Сынапты аныктау эд1сг ГОСТ 26930-86 Шиюзат жэне тамак ешмдерг Кушэлэн1 аньщтау эдюг ГОСТ 26931-86 Шиюзат жэне тамак ешмдерг Мысты аныктау aflici. ГОСТ 26932-86 Шшазат жэне тамак ешмдерг Крргасынды аныктау aflici.

ГОСТ 26933-86 Шшазат жэне тамак ешмдерг Кадмийд1 аныктау aflici. ГОСТ 26934-86 Шиюзат жэне тамак ешмдерг Мырышты аньщтау эд\с\. ГОСТ 26935-86 Консервшенген азык ешмдерг К,алайыны аныктау aflici. ГОСТ 29045-91 Хош шсГ бурыш. Техникалык шарттар;

2

ЦР СТ 1132-2002

ГОСТ 29055-91 Татымдьщтар. Кориандр. Техникалык шарттар.

ГОСТ 29056-91 Татымдыктар. Тмин. Техникальщ шарттар.

3    Сурыпталым

Еты паштеттерд1 мынадай аттармен шытарады:

-    Еты паштет "Жана"

-    Еты паштет "Жигер".

4    Жалпы техникалык; талаптар

4.1    Еты паштета белгшенген тэртште бектлген, ет енеркэЫб1 ендорштерше арналтан санитарлык ережелерд1 сактай отырып, технологиялык нускаулары бойынша натыз техникалык шарттарыныц талаптарымен сэйкес енд1ру керек.

4.2    Еты паштетт1 енд1ру унлн келес1 шиюзат пен материалдарды колданады:

-    ЕОСТ 779 бойынша сиыр еы;

-    жотарты сортты cipipi алынтан сиыр ет1 кезге кершбейын май мен жалтатыш талшьщтары бар булшык ет1;

- ЕОСТ 19342 бойынша суытан, салкындатылтан немесе муздатылтан сиыр бауыры;

-    ЕОСТ 7975 бойынша аскабак;

-    эрекеттенетш нормативы кужат бойынша еттен баска ецделген ешмдер (сиыр OKneci);

-    ЕОСТ 37 бойынша сиыр майы;

-    ЕОСТ 1129 бойынша кунбатыс майы;

-    ЕОСТ 5550 бойынша каракумьщ жармасы;

-ЕОСТ 21 бойыншакумшекер кант;

-    ЕОСТ 29045 бойынша хош шсы бурыш;

-    ЕОСТ 7977 бойынша жас сарымсак;

-    ЕОСТ 1723 бойынша домалак жас пияз;

-    ЕОСТ 13830 бойынша ас тузы;

-    ЕОСТ 29055 бойынша кориандр;

-    ЕОСТ 29056 бойынша тмин;

колданыстаты нормативык кужат бойынша литовит,татамдык концентрат;

-    мемлекетак санитарлык эпидемиологияльщ кызметшщ жуйеслмен колданута руксат бершген, эрекеттенет1н нормативы кужат бойынша целлюлозды кабьщша (целлофан) немесе баска жасанды кабыкшалар, imeK кабыкшалары (сиырдыц тотышек, ашышек);

-    ЕОСТ 17308 бойынша ын талшьщтарынан жасалтан шпа-гат;

3

ЦР СТ 1132-2002

- ГОСТ 14961 бойынша зытыр ж1птер1.

4.3    Eni паштетп, 6ip реттен кеп муздатылтан еттен ещцруге болмайды.

4.4    Етт1 паштетп, 6ip реттен кеп муздатылтан жэне 6 айдан артык сакталтан сиыр бауырынан енд1руге болмайды.

4.5    Паштеттер 1 кестеде керсетшген рецептура бойынша ещцршу кажет.

Кесте 1

Шиюзаттыц жэне татымдыктардыц аталуы

Мелшер1

Жаца

Жтгер

Туздалматан шиюзат (100 кг-та)

Сиыр еп (жас мал еп) жотарты сорт

27

-

Cipipi алынтан сиыр ет1 2 сорт

-

38

Сиыр бауыры

15

30

Кекбауыр

5

-

Сиырдыц шскен eKneci

-

20

Сиыр майы

10

-

Кунбатыс майы

8

7

Аскабак

10

-

Ет сорпасы

29,96

-

Каракумы к жармасы

-

5

Аскорбин кышкылы (витамин С)

0,04

-

Татымдьщтар жэне материалдар, г (100 кг шиюзатка)

Ас тузы

1300

3000

Кумшекер кант

-

100

Хош ni еп унтакталтан бурыш

-

100

Кориандр

по

50

Тмин

по

-

Сарымсак

-

200

Куырылтан домалак пияз

-

200

Литовиттщ сулы суспензиясы

-

500

4.6 Органолептикалык жэне физико-химиялык керсетк1штер1 бойынша, паштеттер 2 кестеде керсетшген талаптарта сэйкес болуы кажет.

4

Кесте 2

Керсетьаштердщ

аталуы

Керсетьаштердщ сипаттамасы жэне мелшер1

Жаца

Жтгер

Сырткы Typi

Б1рьсельа усакталтан, талшьщтарсыз масса

Кдбыкшасы закымдан-батан, бет1 куртак жэне таза, тартылтан еттл н атындыларсыз жабыс-паларсыз батондар

Hici жэне дэм1

Татымдыктардын nici айкын, бегде дэмЫз жэне Hicci3.

Бершген ешмнщ турше тэн татымдьщтыц хош и1с1мен, бабында туздалтан, бегде дэмс1з жэне бегде шсЫз.

Консистен-

циясы

Пастабейнел1, букш салматы бойынша б1ркельа, тамшыктар-сыз, унтактарсыз, ке-сллген кезде унтак талмайды

Шымырлы

Кесшгендеп Typi

Тартылтан ет б1ркельа араласкан.

ТИнпш, мелшер1 жэне байлануы

Ортасында 6ip байламы бар, inietcre жэне жасанды кабыкшада, узындыты 50 см-ге дешн т1к шнпщц батондар.

Ылталдыц сал-мактьщ улесл, %, артьщ емес

63

65

Ас тузынын, сал-мактьщ улесл,%, артьщ емес

1,3

3

Таза ешмнщ

шытымы,%,

туздалматан

шиьазаттын,

салматына

100

100

4.7 Паштеттер микробиологиялык керсетьаштер1 бойынша, (1( керсетшген талаптарта сэйкес болу кажет.

5

ЦР СТ 1132-2002

4.8    Паштеттерде пестицидтердщ, токсищцк элементтердщ, микотоксин дер дщ, антибиотиктердщ жэне радионуклидтердщ кал дык саны, (1( бектлген, белгшенген децгейден аспауы кажет.

4.9    вткеруге руксат етшмейтш паштеттер:

-    кабьщшаныц сыртында тартылтан erri н атындыларымен (батонныц бутшдтн бузатын) жэне жабыспалармен;

-    паштетте 5 см-ден кеп емес сорпалы-май агындыларыныц бар болуы;

-    тартылтан eTi борпылдак;

-    бос орындары бар жэне сур дактарымен;

-    жарылтан кабыкшамен.

4.10    Белгшеу

4.10.1    Тасымалдау ыдысында жэне паштет кабыкшасында мемлекеттж жэне орыс тшнде келес1 акпараттар керсет1лед1:

-    ешмнщ аталуы;

-    сорт (бар болса);

-    енд1рунпнщ аталуы, мекен-жайы;

-    енд1руш1н1ц тауарльщ белг1с1 (бар болса);

-    таза салматы;

-    ешмнщ курамы;

-    тагам дык кундылыгы:

-    эз1рленген кун1;

-    жарамдылык шарттары;

-    стандартты белг1леу;

-сертификатталганы туралы акпарат.

4.10.2    Акпараттарды, тацба кагазы бар бандерольдарга, паштеттщ кабьщшаларына белг1лейд1.

4.10.3    К,ан,ылтыр немесе сыртында жазуы жок банкадагы ешмнщ, какпагында немесе туб1нде келес1 мэл1меттер болу керек:

-    эз1рленген куш;

-    смена номеру

-    сурыптама номеру

-    сала индекс!;

-    ещцрунп кэсшорынын, номер!;

4.10.4    Тарауыныц мэл!меттер! банкага жабыстырылатын тацба кагазына жазылады.

4.11    Буып-тую

4.11.1 "Жаца" eiri паштетш ГОСТ 5981 бойынша кацылтыр банкаларга елшеп салады.

6