Товары в корзине: 0 шт Оформить заказ
Стр. 1 

30 страниц

Купить СТ РК 1067-2015 — бумажный документ с голограммой и синими печатями. подробнее

Цена на этот документ пока неизвестна. Нажмите кнопку "Купить" и сделайте заказ, и мы пришлем вам цену.

Распространяем нормативную документацию с 1999 года. Пробиваем чеки, платим налоги, принимаем к оплате все законные формы платежей без дополнительных процентов. Наши клиенты защищены Законом. ООО "ЦНТИ Нормоконтроль"

Наши цены ниже, чем в других местах, потому что мы работаем напрямую с поставщиками документов.

Способы доставки

  • Срочная курьерская доставка (1-3 дня)
  • Курьерская доставка (7 дней)
  • Самовывоз из московского офиса
  • Почта РФ

Распространяется на творожные продукты, предназначенные для непосредственного употребления в пищу.

 Скачать PDF

Оглавление

1 Область применения

2 Нормативные ссылки

3 Термины и определения

4 Классификация

5 Общие технические требования

     5.1 Основные показатели и характеристики

     5.2 Характеристики

     5.3 Требования к сырью

     5.4 Маркировка

     5.5 Упаковка

6 Правила приемки

7 Методы контроля

8 Транспортирование

9 Гарантии изготовителя

Библиография

Нормативные ссылки:
Стр. 1
стр. 1
Стр. 2
стр. 2
Стр. 3
стр. 3
Стр. 4
стр. 4
Стр. 5
стр. 5
Стр. 6
стр. 6
Стр. 7
стр. 7
Стр. 8
стр. 8
Стр. 9
стр. 9
Стр. 10
стр. 10
Стр. 11
стр. 11
Стр. 12
стр. 12
Стр. 13
стр. 13
Стр. 14
стр. 14
Стр. 15
стр. 15
Стр. 16
стр. 16
Стр. 17
стр. 17
Стр. 18
стр. 18
Стр. 19
стр. 19
Стр. 20
стр. 20
Стр. 21
стр. 21
Стр. 22
стр. 22
Стр. 23
стр. 23
Стр. 24
стр. 24
Стр. 25
стр. 25
Стр. 26
стр. 26
Стр. 27
стр. 27
Стр. 28
стр. 28
Стр. 29
стр. 29
Стр. 30
стр. 30

Сут ешмдер1 1Р1МШ1К 0Н1МДЕР1 Жалпы техникальщ шарттар

Продукты молочные ТВОРОЖНЫЕ ПРОДУКТЫ Общие технические условия

Щ» СТ 1067-2015

Ресми басылым

И^азацстан Республикасы Инвестициялар жэне даму министрлтнщ Техникалыц реттеу жэне метрология комитет! (Мемстандарт)

Сут ошмдер! 1Р1МШ1К 0ШМДЕР1 Жалпы техникалыц шарттар

ЦР СТ 1067-2015

Ресми басылым

К^азакстан Республикасы Инвестициялар жэне даму министрлшнщ Техникальщ реттеу жэне метрология комитет! (Мемстандарт)

Щ> СТ 1067-2015

жасалган стацандарда;

Казахстан Республикасыныц мемлекеттш санитарльщ-эпидемиологияльщ цадагалауга уэкшетп органымен колдануга руксат етшген материалдардан жасалган, эр турл1 сыйымдыльщтагы цаптаманыц басца турлерше де жол бершедг

Олшенш сатылатын сузбе ешмдерш цаптау кезшде цаптаманыц iniiHe ГОСТ 1341 бойынша пергамент, ГОСТ 1760 бойынша подпергамент тесейд1.

5.5.4    Топтьщ цаптау ГОСТ 25776 бойынша журпзшедь

5.5.5    Тасымалдау пакеттерш ГОСТ 23285 жэне ГОСТ 26663 бойынша дайындайды.

5.5.6    Тасымалдау пакетше салуды тасымалдау пакетшщ эр буй1р1нен тугынушыльщ ыдыстыц жэне/немесе топтьщ орауыштыц, жэне/немесе тасымалдау орауышыньщ б1рден кем емес б1рлЫнщ тацбалануы кершет1ндей етш жузеге асырады.

Тасымалдау пакетше салуды тугынушыльщ ыдыстыц жэне/немесе топтьщ орауыштыц, жэне/немесе тасымалдау орауышыньщ теменп цатарларыныц пшнндерш езгертпестен сацталуын цамтамасыз етет1н тэсшдермен жузеге асырады.

5.5.7    Eip кдптама б1рлтндеп таза салмацтыц нацты мелшерден жол бершетш терш ауытцулары (10 кг артьщ емес) ГОСТ 8.579 сэйкес келедь

6    К^абылдау ережелер1

6.1    Сузбе ешмдершщ топтамаларын жэне ipiKTeMe келем1н ГОСТ 26809 бойынша аньщтайды.

6.2    Сузбе ешмдерш белгшенген тэртште бектлген енд1р1ст1к бацылау багдарламасымен сэйкес 5-бел1мде царастырылган сапа жэне цаушшздж керсетюштер1 бойынша бацылайды.

Ощйрютш бацылаудыц тэрт1б1 мен мерз1мдшп мемлекетйк санитарльщ-эпидемиологияльщ цадагалау бойынша уэкшетп органныц кел1с1м1мен енд1р1ст1к бацылау багдарламасында дайындаушымен белгшенедь

7    Бацылау эд1стер1

7.1    Сынамаларды ipiKTey жэне оларды талдауга дайындау СТ ISO 707, ГОСТ 3622, ГОСТ 26809 бойынша журпзшедь

7.2    Сузбе ешмдершщ сыртцы турш, курамын, дэм1 мен шсш, тусш аньщтауды органолептикальщ эд1спен жург1зед1 жэне К^Р СТ 1732 жэне 5.2.1 тармагыныц талаптарына сэйкес сипаттайды.

7.3    Майдыц массальщ улесш ГОСТ 5867 бойынша аньщтайды.

7.4    Кдлпщылдыгын ГОСТ 3624 бойынша аньщтайды.

7.5    Ылгалдыц массальщ улес1н ГОСТ 3626 бойынша аньщтайды.

ЦР CT 1067-2015

7.6    Кэсшорыннан шыгару кезшдеп температурасын жэне таза салмагын ГОСТ 3622 бойынша аньщтайды.

7.7    Туздьщ мелшерш ГОСТ 3627 бойынша аньщтайды.

7.8    Фосфатазаны немесе пероксидазаны ГОСТ 3623 бойынша аньщтайды.

7.9    Сахарозаныц жэне жалпы цанттыц массальщ улесш ГОСТ 3628 бойынша аньщтайды.

7.10    Уытты элементтердщ мелшер1н аньщтау:

-    ГОСТ 26927 бойынша сынапты;

-    ГОСТ 26930, ГОСТ 31628 жэне ГОСТ 30538 бойынша мышьякты;

-    ГОСТ 26932, ГОСТ 30178 жэне ГОСТ 30538 бойынша цоргасынды;

-    ГОСТ 26933, ГОСТ 30178 жэне ГОСТ 30538 бойынша кадмийдь

7.11    ГОСТ 23452 бойынша пестицидтердщ мелшерш аньщтайды.

7.12    КР СТ 1505, ГОСТ 31502, ГОСТ 31694 бойынша антибиотиктердщ мелшерш аньщтайды.

7.13    ГОСТ 30711 бойынша микотоксиндерд1 (Mi афлатоксиш) аньщтайды.

7.14    ГОСТ 32161, ГОСТ 32163 бойынша радионуклидтерд1 аньщтайды.

7.15    Микробиологияльщ керсетюштерд! аньщтау:

-    ГОСТ 32901, ГОСТ 10444.15 бойынша мезофиль аэробты жэне факультативт1 - анаэробтьщ микроагзаларды;

-    ГОСТ 30518, ГОСТ 32901, ГОСТ 32901 бойынша пнек таящналары тобы бактерияларын;

-    ГОСТ 10444.12 бойынша ашьгщыны, ецездердц

-    Staphylococcus aureus Typi бактерияларын ГОСТ 30347 бойынша;

-    Salmonella Typi бактерияларын ГОСТ 30519, ГОСТ 31659 бойынша;

-    мезофиль сут ьщшщылды микроагзаларды ГОСТ 10444.11 бойынша аньщтайды.

7.16    Белгшенген    тэртште    бектлген    цолданыстагы    нормативт1к-

техникальщ кужаттама бойынша меламиннщ мелшерш аньщтайды.

7.17    Белгшенген    тэрт1пте    бектлген    к;олданыстагы    нормативт1к-

техникальщ кужаттама бойынша диоксинн1н; мелшерш аньщтайды.

7.18    Микробиологияльщ талдауларды журпзу кезшдеп к;ау1пс1зд1к талаптары [1], [2] жэне [3] сэйкес келед1.

8 Тасымалдау

Сузбе ен1мдерш мамандандырылган кел1кпен, сол келш тур1нде цолданылатын тез булшетш жуктерд1 тасымалдау ережелерше сэйкес тасымалдайды.

9

Щ> СТ 1067-2015

9 Дайындаушыныц кешлджтер1

Дайындаушы, тутынушы тасымалдау жэне сацтау шарттары сацтаган жагдайда, сузбе ошмдершщ осы стандарт талаптарына сэйкесттне кепшдпс бередь

Технологияльщ процесс аяцталган сэттен бастагандагы сацтау шарттары мен жарамдылык; мерз1мш дайындаушы [1], [2] талаптарын ескере отырып белгшещц.

10

ЦР СТ 1067-2015

Библиография

[1]    КО ТР 021/2011 Тамак; ешмдершщ цаушаздт туралы (Кеден одагыныц 2011 жылгы 09 желтоцсандагы № 880 техникальщ регламент!).

[2]    КО ТР 033/2013 Суттщ жэне сут ешмдершщ цаушс1здп! туралы (Кеден одагыныц 2013 жылгы 09 цазандагы № 67 техникальщ регламент!).

[3]    КО ТР 029/2012 Тагамдьщ цоспалардыц, хош шстещцрпштердщ, технологияльщ косалкы куралдардыц каушспздш талаптары (Кеден одагыныц 2012 жылгы 20 шщцедеп № 58 техникальщ регламент!).

[4]    КО ТР 022/2011 Тацбалануы тургысынан тамак; ешмдер!, (Кеден одагыныц 2011 жылгы 9 желтоцсандагы № 881 техникальщ регламент!).

[5]    КО ТР 005/2011 Кдптау цаупгаздп! туралы (Кеден одагыныц 2011 жылгы 16 тамыздагы № 769 техникальщ регламент!).

11

Щ> СТ 1067-2015

0ОЖ 637.146/1484637.2/3    МСЖ    67.100.10

Тушн сездер: сузбе ешмдер^ тэта сузбе ак; ipiMmiKTepi, жемт-жидекп курауыш белштер, сузбе, тузды сузбе ак; ipiMmiKTepi.

Продукты молочные ТВОРОЖНЫЕ ПРОДУКТЫ Общие технические условия

СТ РК 1067-2015

Издание официальное

Комитет технического регулирования и метрологии Министерства по инвестициям и развитию Республики Казахстан

(Госстандарт)

Астана

Предисловие

1    ПОДГОТОВЛЕН И ВНЕСЕН Товариществом с ограниченной ответственностью «КазВод-Консалтинг»

2    УТВЕРЖДЕН И ВВЕДЕН В ДЕЙСТВИЕ приказом Председателя

Комитета технического регулирования и метрологии Министерства по инвестициям    и    развитию    Республики    Казахстан

от 30 ноября 2015 года № 250-од

3    В настоящем стандарте реализованы нормы Закона Республики Казахстан «О техническом регулировании» № 603-II от 9 ноября 2004 года, Закона Республики Казахстан «О языках в Республике Казахстан» N 151-1 от 11 июля 1997 года.

4 СРОК ПЕРВОЙ ПРОВЕРКИ    2022    год

ПЕРИОДИЧНОСТЬ ПРОВЕРКИ    5    лет

5    ВВЕДЕН ВЗАМЕН CT РК 1067-2002 «Изделия творожные. Общие технические условия»

Информация об изменениях к настоящему стандарту публикуется в ежегодно издаваемом    информационном    указателе    «Нормативные

документы по стандартизации», а текст изменений и поправок - в ежемесячно    издаваемых    информационных    указателях    «Национальные

стандарты». В случае пересмотра (замены) или отмены настоящего стандарта    соответствующее уведомление будет опубликовано в

ежемесячно    издаваемом    информационном    указателе    «Национальные

стандарты»

Настоящий стандарт не может быть полностью или частично воспроизведен, тиражирован и распространен в качестве официального издания без разрешения Комитета технического регулирования и метрологии Министерства по инвестициям и развитию Республики Казахстан

II

CT РК 1067-2015 НАЦИОНАЛЬНЫЙ СТАНДАРТ РЕСПУБЛИКИ КАЗАХСТАН

Продукты молочные ТВОРОЖНЫЕ ПРОДУКТЫ Общие технические условия

Дата введения 2017-01-01

1    Область применения

Настоящий стандарт распространяется на творожные продукты, предназначенные для непосредственного употребления в пищу.

2    Нормативные ссылки

Для применения настоящего стандарта необходимы следующие ссылочные нормативные документы:

CT РК 94-95 Творог. Технические условия.

СТ РК ISO 707-2011 Молоко и молочные продукты. Руководство по отбору проб.

СТ РК 1081-2002 Порядок разработки технологических инструкций и рецептур на пищевые продукты. Основные положения.

СТ РК 1406-2005 Упаковка. Знаки маркировки.

СТ РК 1505-2006 Продукты пищевые. Определение антибиотиков методом инверсионной вольтамперометрии (левомецитин, тетрациклиновая группа).

СТ РК 1732-2007 Молоко и молочные продукты. Органолептический метод определения показателей качества.

СТ РК 2019-2010 Молоко и продукты переработки молока. Термины и определения.

ГОСТ 108-76 Какао-порошок. Технические условия.

ГОСТ 1341-97 Пергамент растительный. Технические условия.

ГОСТ 1760-2014 Подпергамент. Технические условия.

ГОСТ 3622-68 Молоко и молочные продукты. Отбор проб и подготовка их к испытанию.

ГОСТ 3623-73 Молоко и молочные продукты. Методы определения пастеризации.

ГОСТ 3624-92 Молоко и молочные продукты. Титриметрические методы определения кислотности.

ГОСТ 3626-73 Молоко и молочные продукты. Методы определения влаги и сухого вещества.

CT РК 1067-2015

ГОСТ 3627-81 Молочные продукты. Методы определения хлористого натрия.

ГОСТ 3628-78 Молочные продукты. Методы определения сахара.

ГОСТ 5867-90 Молоко и молочные продукты. Методы определения жира.

ГОСТ 6882-88 Виноград сушеный. Технические условия.

ГОСТ 9225-84 Молоко и молочные продукты. Методы микробиологического анализа.

ГОСТ 10444.11-2013 Микробиология пищевых продуктов и кормов для животных. Методы выявления и подсчета количества мезофильных молочнокислых микроорганизмов.

ГОСТ 10444.12-2013 Микробиология пищевых продуктов и кормов для животных. Методы выявления и подсчета количества дрожжей и плесневых грибов.

ГОСТ 10444.15-94 Продукты пищевые. Методы определения количества мезофильных аэробных и факультативно-анаэробных микроорганизмов.

ГОСТ 13830-97 Соль поваренная пищевая. Общие технические условия.

ГОСТ 14192-96 Маркировка грузов.

ГОСТ 16599-71 Ванилин. Технические условия.

ГОСТ 23285-78 Пакеты транспортные для пищевых продуктов и стеклянной тары. Технические условия.

ГОСТ 23452-79 Молоко и молочные продукты. Методы определения остаточных количеств хлорорганических пестицидов.

ГОСТ 25250-88 Пленка поливинилхлоридная для изготовления тары под пищевые продукты и лекарственные средства. Технические условия.

ГОСТ 25776-83 Продукция штучная и в потребительской таре. Упаковка групповая в термоусадочную пленку.

ГОСТ 26663-85 Пакеты транспортные. Формирование с применением средств пакетирования. Общие технические требования.

ГОСТ 26809-86 Молоко и молочные продукты. Правила приемки, методы отбора и подготовка проб к анализу.

ГОСТ 26927-86 Сырье и продукты пищевые. Методы определения ртути.

ГОСТ 26930-86 Сырье и продукты лицевые. Метод определения мышьяка.

ГОСТ 26932-86 Сырье и продукты пищевые. Методы определения свинца.

ГОСТ 26933-86 Сырье и продукты пищевые. Методы определения кадмия.

ГОСТ 29049- 91 Пряности. Корица. Технические условия.

ГОСТ 30178-96 Сырье и продукты пищевые. Атомно-абсорбционный метод определения токсичных элементов.

2

CT РК 1067-2015

ГОСТ 30347-97 Молоко и молочные продукты. Методы определения Staphylococcus aureus.

ГОСТ 30518-97 Продукты пищевые. Методы выявления и определения количества бактерий группы кишечных палочек (колиформных бактерий).

ГОСТ 30519-97 Продукты пищевые. Метод выявления бактерий рода Salmonella.

ГОСТ 30538-97 Продукты пищевые. Методика определения токсичных элементов атомно-эмиссионным методом.

ГОСТ 30711-2001 Продукты пищевые. Методы выявления и определения содержания афлатоксинов Bi и ML

ГОСТ 31502-2012 Молоко и молочные продукты. Микробиологические методы определения наличия антибиотиков.

ГОСТ 31628-2012 Продукты пищевые и продовольственное сырье. Инверсионно-вольтамперометрический метод определения массовой концентрации мышьяка.

ГОСТ 31659-2012 Продукты пищевые. Метод выявления бактерий рода Salmonella.

ГОСТ 31694-2012 Продукты пищевые, продовольственное сырье. Метод определения остаточного содержания антибиотиков тетрациклиновой группы с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии с масс-спектрометрическим детектором.

ГОСТ 31721-2012 Шоколад. Общие технические условия.

ГОСТ 32161-2013 Продукты пищевые. Метод определения содержания цезия Cs-137.

ГОСТ 32163-2013 Продукты пищевые. Метод определения содержания стронция Sr-90.

ГОСТ 32901-2014 Молоко и молочная продукция. Методы микробиологического анализа.

ГОСТ 33222-2015 Сахар белый. Технические условия.

Примечание - При пользовании настоящим стандартом целесообразно проверить действие ссылочных стандартов и классификаторов по ежегодно издаваемому информационному указателю «Нормативные документы по стандартизации» по состоянию на текущий год, и соответствующим ежемесячно издаваемым информационным указателям, опубликованным в текущем году. Если ссылочный документ заменен (изменен), то при пользовании настоящим стандартом следует руководствоваться заменяющим (измененным) документом. Если ссылочный документ отменен без замены, то положение, в котором дана ссылка на него, применяется в части, не затрагивающей эту ссылку.

3 Термины и определения

В настоящем стандарте применяются термины по [1], CT РК 2019, а также следующие термины с соответствующими определениями:

3

Щ> СТ 1067-2015

Алгысез

1    «КазВод-Консалтинг» жауапкершшпт шектеул1 cepiKTeciiri Э31РЛЕП ЕНГ13Д1

2    Казахстан Республикасы Инвестициялар жэне даму министрлпт

Техникальщ реттеу жэне метрология комитет! Терагасыньщ 2015 жылгы 30 царашадагы №    250-од    буйрыгымен    БЕК1Т1Л1П,    Ь^ОЛДАНЫСЬ^А

ЕНГ131ЛД1

3    Осы стандартта Казахстан Республикасыныц 2004 жылгы 9 кдрашадагы № 603-II «Техникальщ реттеу туралы» жэне 1997 жылгы 11 шщдедеп № 151-1 «Кдзацстан Республикасындагы тшдер туралы» Зацдарыныц ережелер1 жузеге асырылган

4 Б1Р1НШ1 ТЕКСЕРУ MEP3IMI    2022    жыл

ТЕКСЕРУ КЕЗЕНД1Л1Г1    5 жыл

5    КР СТ 1067-2002 «Сут ен1мдер1. Сузбе ешмдерг Жалпы техникальщ шарттары» стандартынын ОРНЫНА ЕНГ131ЛД1

Осы стандартца енгшлетт взгер1стер туралы ацпарат жыл сайын басып шыгарылатын «Стандарттау жeнiндeгi нормативтт цужаттар» ацпараттъщ сштеместе, ал взгерттер мен тузетулердщ мэттг ай сайын басып шыгарылатын «¥лттъщ стандарттар» ацпараттъщ сштеместе жарияланады. Осы стандарт цайта царалган (ауыстырылган) немесе жойылган жагдайда, muicmi хабарлама ай сайын басып шыгарылатын «¥лттыц стандарттар» ацпараттъщ сштеместе жарияланады

Осы стандарт Казахстан Республикасы Инвестициялар жэне даму министрлт Техникальщ реттеу жэне метрология комитетшщ рудсатынсыз ресми басылым ретшде 1^азацстан Республикасы аумагында тольщтай немесе болшектелш басылып шыгарыла, кебейтше жэне таратыла алмайды

CT РК 1067-2015

3.1    Творожный продукт: Молочный продукт, произведенный из творога с добавлением вкусовых и ароматических компонентов.

3.2    Творожный сырок: Формованная творожная масса, полученная из творога, покрытая или не покрытая глазурью из пищевых продуктов, массой не более 150 г.

4 Классификация

4.1    В зависимости от применяемого сырья, химического состава, введенных компонентов творожные продукты могут выпускаться следующих видов:

4.1.1    Сырки творожные сладкие:

а)    23%-ной жирности:

-    с цукатами;

-    с изюмом;

-    мандариновой крупкой.

б)    16,5%-ной жирности:

-    с какао;

-    с корицей.

в)    8%-ной жирности:

-    с какао;

-    диабетические.

г)    нежирные:

-    с корицей;

-    пастообразные.

4.1.2    Сырки творожные сладкие глазированные:

-    26%-ной жирности с ванилином;

-    23%-ной жирности с какао;

-    5%-ной жирности с ванилином.

4.1.3    Сырки творожные сладкие в шоколаде 5%-ной жирности:

-    с ванилином;

-    с лимоном;

-    с какао.

4.1.4    Масса творожная сладкая:

а)    23%-ной жирности:

-    с цукатами;

-    с изюмом;

-    с мандариновой крупкой;

б)    20%-ной жирности:

-    с ванилином;

-    с цукатами;

-    с изюмом;

-    с мандариновой крупкой.

4

ЦР CT 1067-2015 КАЗАХСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫЦ УЛТТЬЩ СТАНДАРТЫ

Сут ешмдер! 1Р1МШ1К 0ШМДЕР1 Жалпы техникалык шарттар

Енпзшген куш 2017-01-01

1    Кщщанылу саласы

Осы стандарт тагамга тпселей крлдануга арналган, тутынушыльщ ыдыскд кдпталган ipiMink ешмдерше таралады.

2    Нормативтж сштемелер

Осы стандартты к;олдану унпн мынандай сштемел! нормативтж кужаттар кджет:

К^Р СТ 94-95 Сузбе. Техникалык; шарттары.

К^Р СТ ISO 707-2011 Сут жэне сут ешмдерь Сынамаларды ipixrey бойынша нускдульщ.

КР СТ 1081-2002 Тамак; ешмдерше арналган технологияльщ нускдульщтар мен рецептураларды эз1рлеу тэрт1б1. Непзп ережелер.

Щ* СТ 1406-2005 Буып тую. Тацбалау белгшерь

К^Р СТ 1505-2006 Тамак; ешмдерь Инверсиялык; вольтамперометрл1к эдюпен антибиотиктерд1 (левомицетин, тетрациклин тобы) аньщтау.

К^Р СТ 1732-2007 Сут жэне сут ешмдерь Сапа керсетк1штер1н аньщтаудыц органолептикальщ эд1с1.

КР СТ 2019-2010 Сут жэне суттен кайта ецделген ешмдер. Терминдер мен аньщтамалар.

ГОСТ 108-76 Какао унтагы. Техникалык; шарттары.

ГОСТ 1341-97 Окмдк пергамент!. Техникальщ шарттары.

ГОСТ 1760-2014 Подпергамент. Техникалык; шарттары.

ГОСТ 3622-68 Сут жэне сут етмдерь Сынамаларды ipiKTey жэне оларды сынаьща дайындау.

ГОСТ 3623-73 Сут жэне сут ешмдерь Пастерлеуш аньщтау эдостерГ

ГОСТ 3624-92 Сут жэне сут ешмдерь К^пшщшдыгын аньщтаудыц титрометрлк эдютерь

ГОСТ 3626-73 Сут жэне сут вшмдерь Ылгалды жэне кургак; зат теки аньщтау эдютерь

ГОСТ 3627-81 Сут ешмдерь Хлорлы натрийд! аньщтау эдютерь

ГОСТ 3628-78 Сут ешмдерь Кднтты аньщтау эдютерь

ГОСТ 5867-90 Сут жэне сут ешмдер!. Майды аньщтау эдютерь

Щ> СТ 1067-2015

ГОСТ 6882-88 Кепйршген жуз1м. Техникальщ шарттары.

ГОСТ 10444.11-2013 Тамак ешмдершщ жэне жануарларга арналган жем-шептердщ микробиологиясы. Мезофильд1 сут кынщылды микроагзаларды табу жэне молшерш есептеу эд1стер1.

ГОСТ 10444.12-2013 Тамак ешмдерГ Ашыткылар мен ецездерд1 аньщтау эд1стер1.

ГОСТ 10444.15-94 Тамак ошмдерь Мезофильд1 аэробты жэне факультативт1 - анаэробтъщ микроагзалардьщ мелшер1н аньщтау эд1стер1.

ГОСТ 13830-97 Ас тузы. Жалпы техникальщ шарттары.

ГОСТ 14192-96 Жуктерд1 тацбалау.

ГОСТ 16599-71 Ванилин. Техникальщ шарттары.

ГОСТ 23285-78 Тамак ен1мдер1 мен эйнек ыдыскд арналган тасымалдау пакеттер1. Техникалык; шарттары.

ГОСТ 23452-79 Сут жэне сут ешмдерк Хлор органикальщ пестицидтердщ калдьщ мелшер1н аньщтау эд1стер1.

ГОСТ 25250-88 Тамак ен1мдер1 мен дэршк заттарга арнап ыдыс енд1руге арналган поливинилхлоридт1 таспа. Техникальщ шарттары.

ГОСТ 25776-83 Жеке ешм жэне тугынушыльщ ыдыстагы ешм. Термошекюш таспага топтастырып орау.

ГОСТ 26663-85 Тасымалдау пакеттер1. Пакеттеу дуралдарын колданумен каптау. Жалпы техникальщ талаптары.

ГОСТ 26809-86 Сут жэне сут ешмдерь Кдбылдау ережелер1, сынамаларды ipiKTey жэне оларды талдауга дайындау эд1стер1.

ГОСТ 26927-86 Шиюзат жэне тамак; ен1мдер1. Сынапты аньщтау эдютерь

ГОСТ 26930-86 Шиюзат жэне тамак ешмдерь Мышьякты аньщтау эдютерь

ГОСТ 26932-86 Шиюзат жэне тамак ешмдерь Крргасынды аньщтау эд1стер1.

ГОСТ 26933-86 Шиюзат жэне тамак ешмдерь Кадмийд1 аныктау эд1стер1.

ГОСТ 29049- 91 Дэмдеушггер. Даршын. Техникалык шарттары.

ГОСТ 30178-96 Шиюзат жэне тамак ешмдерк Уытты элементтерд1 аньщтаудыц атомды-абсорбцияльщ эд1с1.

ГОСТ 30347-97 Сут жэне сут ешмдерк Staphylococcus aureus аньщтау эдютерь

ГОСТ 30518-97 Тамак ешмдерк 1шек таякшалары тобы бактерияларын (колиформды бактерияларды) табу жэне мелшер1н аньщтау эдастерь

ГОСТ 30519-97 Тамак ешмдерГ Salmonella Typi бактерияларын табу жэне аньщтау эдастерГ

ГОСТ 30538-97 Тамак ешмдерь Атомдык-эмиссиялык эд1спен уытты элементтерд1 аньщтау эд1стемес1.

2

ЦР CT 1067-2015

ГОСТ 30711-2001 Тамак ешмдерь Bi жэне Mi афлатоксиндерш табу жэне молшерш аньщтау эд1стер1.

ГОСТ 31502-2012 Сут жэне сут ошмдерь Антибиотиктерд1 аньщтаудыц микробиологияльщ эд1стерь

ГОСТ 31628-2012 Тамак ошмдер1 жэне азьщтьщ шиюзат. Мышьяктьщ массальщ концентрациясын аньщтаудыц инверсияльщ-вольтамперметрл1к эд1с1.

ГОСТ 31659-2012 Тамак ешмдерг Salmonella Typi бактерияларын табу эд1стер1.

ГОСТ 31694-2012 Тамак ешмдерг Азьщтьщ шиюзат. Масс-спектрометрл1 детекторы бар тшмдппп жогары суйьщтык хроматографиясыныц комепмен тетрациклин тобыныц антибиотиктершщ калдьщ мелшер1н аныктау эд1с1.

ГОСТ 31721-2012 Шоколад. Жалпы техникалык шарттары.

ГОСТ 32161-2013 Тамак ешмдерг Цезийдщ Cs-137 молшерш аньщтау эд1стер1.

ГОСТ 32163-2013 Тамак ешмдерг Стронцийдщ Sr-90 молшерш аньщтау эд1стер1.

ГОСТ 32901-2014 Сут жэне сут ошмдерг Микробиологияльщ талдау эд1стер1.

ГОСТ 33222-2015 Ак кант. Техникалык шарттары.

Ескертпе - Осы стандартты пайдалану барысында, сштеме бершген стандарттар мен сыныптагыштардьщ эрекетш жыл сайын басып шыгарылатын «Стандарттау бойынша нормативтж кужаттар» аньщтамальщ керсетюпн жэне сэйкесшше ай сайын басып шыгарылатын, агымдагы жылы жарияланган ак;параттьщ керсеткш бойынша агымдагы жылга жагдайына датысты тексерген дурыс. Егер сштеме бершген кужат алмастырьшган (езгертшген) болса, онда осы стандартты пайдалану барысында ауыстырылган (езгертшген) дужатты басшыльщка алу керек. Егер сштеме бершген кужат алмастырьшмастан куш1 жойылган болса, онда оган сштеме бершген ереже сол сштемеш дозгамайтын тургыдан долданьшады.

3    Терминдер мен аньщтамалар

Осы стандартта [1] жэне К^Р СТ 2019 бойынша терминдер, сондай-ак ти1ст1 аньщтамалары бар мынандай терминдер колданылады:

3.1    Сузбе eHiMi: Дэм берет1н жэне хош шстещцрпш курауыш бел1ктерд1 косу аркылы сузбеден енд1ршет1н сут ешмг

3.2    Сузбел1 ак ipiMHiiK: Сузбеден ещцршетш, тамак ен1мдер1нен жасалган жылтырататын затпен капталган немесе капталмаган, салмагы 150 грамнан аспайтын калыпталган сузбе коспасы.

4    Ж1ктеу

4.1 Крлданылатын шиюзатка, косылган курауыш бел1ктердщ химияльщ

3

Щ> СТ 1067-2015

курамына байланысты сузбе ешмдер1 келеш турлерде шыгарылуы мумкш:

4.1.1    Сузбел1 тэта ак ipiMiniKTep:

а)    майлылыгы 23 %:

-    цукаттар косылган;

-    мешз косылган;

-    мандарин туй1рлер1 косылган.

б)    майлылыгы 16,5 %:

-    какао крсылган;

-    даршын косылган.

в)    майлылыгы 8 %:

-    какао крсылган;

-    диабетикальщ.

г)    майлы емес:

-    даршын косылган;

-    паста тэр1здг

4.1.2    Жылтырататын затпен капталган тэта сузбе ipiMmiKTepi:

-    ванилин косылган, майлылыгы 26 %;

-    какао косылган, майлылыгы 23 %;

-    ванилин крсылган майлылыгы 5%.

4.1.3    Майлылыгы 5 % шоколадтагы сузбел1 тэта ai^ ipiMmiKTepi:

-    ванилин косылган;

-    лимон косылган;

-    какао косылган.

4.1.4    Тэта сузбе коспасы:

а)    майлылыгы 23 %:

-    цукаттар косылган;

-    мешз косылган;

-    мандарин тушрлер1 косылган.

б)    майлылыгы 20 %:

-    ванилин косылган;

-    цукаттар косылган;

-    мешз косылган;

-    мандарин тушрлер1 косылган.

4.1.5    Тэта сузбе коспасы жэне ак ipiMmiKTepi:

а)    майлылыгы 17 %:

-    цикорий косылган;

-    лимон косылган;

-    мешз косылган;

-    цукаттар косылган;

-    мандарин тYЙipлepi косылган.

б)    жемш-жидекй курауыш белштер косылган, майлылыгы 15 %:

в)    майлылыгы 8 %:

-    цукаттар косылган;

4

ЦР CT 1067-2015

-    мешз косылган;

-    мандарин тушрнпктер1 косылган.

г)    майлылыгы 4,5 %:

-    ванилин косылган;

-    цукаттар косылган;

-    мешз косылган;

-    мандарин тушрлер1 косылган;

-    жемю-жидекп курауыш белжтер косылган

д)    майлы емес:

-    ванилин косылган;

-    цукаттар косылган;

-    мешз косылган;

-    мандарин тушрлер1 косылган;

-    жемю-жидекп курауыш болжтер косылган 4.1.6 Тузды сузбе коспасы жэне ак ipiMHiiKTepi.

Белгшенген тэртште бектлген колданыстагы нормативтпс-техникалык кужаттама бойынша, сузбе ен1мдер1 баска турлерде жэне баска майлылыкта шыгарылуы мумкш.

5 Жалпы техникалык талаптар

5.1    Heri3ri KopceiKiiuiepi мен сипаттамалары

Сузбе ешмдерш сут енеркэс1б1 кэс1порындарына арналган гигиеналык талаптарды сактай отырып, технологияльщ нускаулыктар бойынша осы стандарттыц талаптарымен, [1] жэне К? СТ 1081 сэйкес ещцредк

5.2    Сипаттамалары

5.2.1 Органолептикалык керсетк1штер1 бойынша сузбе ешмдер1 1-кестеде керсетшген талаптарга сэйкес келу1 ти1с.

1-кесте

Керсетюштщ атауы

Сипаттамасы

Сырткы Typi мен курамы

Жумсак, сут акуызыныц сезшетш белшекте-р1мен немесе оларсыз, жагьшмалы немесе угшмелк Тагамдьщ дэмдш курауыш белпстерд1 коскан жагдайда - олардыц болуымен.

Дэм1 мен nici

Таза, сут кыттткылды. Гантты немесе тэттшенд1рпштерд1 коскан жагдайда - шамалы тэтт1. Тагамдьщ дэмд1к курауыш бол1ктерд1 коскан жагдайда - косылган курауыш белжтердщ эсершен болган дэм мен шс.

Tyci

Ак немесе аксары рецкпен, б1ртекп немесе косылган курауыш белжтердщ эсер1нен болган туе

Щ> СТ 1067-2015

5.2.2 Физикальщ-химияльщ керсетюштер бойынша сузбе ешмдер1 2-кестеде керсетшген талаптарга сэйкес Kenyi тшс.

2-кесте

вшмнщ атауы

Керсетсаштщ атауы жэне норма

Массалык улеД, %

Май, %

Ылгал,

Сахароза,

Ас тузы,

К^ЫНЩЫЛДЫЕ

кем емес

кем емес

кем емес

кем емес

ы, кем емес

Тэгп сузбе коспасы

жэне ак ipiMHiiKTepi:

- жартылай майлы;

8

65

14

-

220

- майлы емес

од

68

10

-

230

Тузды коспа жэне ак

ipiMHiiKTep:

- жартылай майлы;

8

65

-

2,0

220

- майлы емес

-

68

-

2,0

230

Фосфатаза

Жок

Кэсшорыннан шыгару

кезшдеп температурасы,

4±2

°С

5.2.3    Сузбе ешмдершдеп элеуети кдуш тудыратын зат тектердщ (уытты элементтердщ, микотоксиндердщ, диоксиндердщ, меламиннщ, антибиотиктердщ, пестицидтердщ, радионуклидтердщ) мелшерлершщ жол бершетш децгейлер1 [1] талаптарынан аспауы тшс.

5.2.4    Сузбе ешмдершдеп микроагзалардын, (пнек таякдгалары тобы бактериялары, ашыткылар, ецездер, патогендш микроагзалар, оныц пшнде Сальмонелла, S.aureus стафилоккогы, L.monocytogenes листериялары) мелшерлершщ жол бершетш децгейлер1 [2] талаптарынан аспауы тшс.

5.3 Шшазатца цойылатын талаптар

5.3.1    Сузбе ошмдерш ещцру ушш пайдаланылатын шиюзат [1], [2] жэне [3] талаптарына сэйкес келу1 тшс.

5.3.2    Сузбе ешмдерш жасау ушш мынандай шиюзат жэне непзп материалдар колданылады:

-    К^Р СТ 94 бойынша кыпщылдандыру - ipiTy тэспнмен жасалатын, майлылыгы 4,5 % жэне майлы емес сузбе

-    ГОСТ 33222 бойынша ак кант;

-    ГОСТ 16599 бойынша ванилин;

-    ГОСТ 6882 бойынша кеппршген жуз1м (мей1з);

-    ГОСТ 108 бойынша какао;

-    ГОСТ 29049 бойынша даршын;

-    ГОСТ 31721 бойынша шоколад;

-    белгшенген тэртште бектлген колданыстагы нормативтпс-техникальщ

ЦР CT 1067-2015

кужаттама бойынша жемю-жидекп курауыш болжтер.

5.3.3    ГОСТ 13830 бойынша ас тузы.

5.3.4    Сузбе коспасы мен ак ipiMmiKTepiH ещцруде, сузбеде сут акуызыныц сезшетш белшектершщ болуына, ал караша мен мамыр аралыгында муздатылган сузбен1 енд1руде сэл гана бшнетш жемшеп дэмше жол бершедг

5.3.5    Сапа жэне каушшздпс керсетюштер1 жагынан 5.3.1 - 5.3.4 тармакшаларында керсетшген талаптарга жауап беретш отандьщ жэне баска ещцрютщ уксас шиюзатын, тамак ен1мдер1н жэне тагамдык коспаларын пайдалануга жол бершедг

5.4    Тацбалануы

5.4.1    Тутынушыльщ орауышты тацбалауды [2], [4] талаптарына сэйкес жузеге асырады.

5.4.2    Топтьщ, кеп айналымдьщ жэне тасымалдау орауышыньщ, тасымалдау пакетшщ тацбалануы [2], [4] сэйкес, ГОСТ 14192 жэне КР СТ 1406 сэйкес, «Кун сэулес1нен сацтау керек» жэне «Температураны шектеу кажет» манипуляциялык белгшерш немесе ескертпе жазбаларын салумен жузеге асырылады.

5.4.3    Молд1р полимерл1к материалмен бандероль ету барысында, тацбалауды топтьщ орауыштыц жэне тасымалдау ыдысы мен тасымалдау пакетшщ бушр жак беттер1не салмауга жол бершедо.

Бул жагдайда тацбалау кызметш тутынушыльщ ыдысындагы немесе топтьщ орауыштагы немесе тасымалдау ыдысындагы орындар саны мен брутто салмагы туралы акпаратпен тольщтырылган, кершш туратын жазбалары аткарады. Кершбейтш жазбаларды, оныц 1ш1нде манипуляциялык белгшерд1 косымша парактарга салады немесе кез келген колжет1мд1 тэсшмен усынады.

5.5    Буып тую

5.5.1    Сузбе ешмдерш буып тую ушш пайдаланылатын орауыш материалдары, тугынушылык жэне тасымалдау [5] талаптарына жэне олармен сэйкестште дайындалган кужаттарга сэйкес келу1 жэне сактау, тасымалдау жэне етюзу барысында ешмнщ каунклздт мен сапасын камтамасыз eTyi raic.

5.5.2    Сузбе ешмдерш тутынушыльщ ыдыска салып, соцынан топтьщ жэне/немесе тасымалдау орауышымен буып туйед1.

5.5.3    Сузбе ешмдерш белш оралган жэне елшенш сатылатын турлерде шыгарады:

-    ГОСТ 25250 бойынша полимерлж материалдардан жасалган корапшаларда;

-    колданыстагы нормативтш кужаттама бойынша полистиролдан