Товары в корзине: 0 шт Оформить заказ
Стр. 1 

29 страниц

Купить СТ РК 1004-98 — бумажный документ с голограммой и синими печатями. подробнее

Цена на этот документ пока неизвестна. Нажмите кнопку "Купить" и сделайте заказ, и мы пришлем вам цену.

Распространяем нормативную документацию с 1999 года. Пробиваем чеки, платим налоги, принимаем к оплате все законные формы платежей без дополнительных процентов. Наши клиенты защищены Законом. ООО "ЦНТИ Нормоконтроль"

Наши цены ниже, чем в других местах, потому что мы работаем напрямую с поставщиками документов.

Способы доставки

  • Срочная курьерская доставка (1-3 дня)
  • Курьерская доставка (7 дней)
  • Самовывоз из московского офиса
  • Почта РФ

Распространяется на кумыс натуральный, вырабатываемый из кобыльего молока путем сквашивания чистыми культурами болгарской и ацидофильной палочек, также дрожжей, сбраживающих молочный сахар и обладающих антибиотическими свойствами.

Кумыс является лечебным и диетическим продуктом и предназначен для непосредственного потребления в пищу.

 Скачать PDF

Оглавление

1 Область применения

2 Нормативные ссылки

3 Ассортимент

4 Технические требования

5 Правила приемки

6 Методы контроля

7 Транспортирование и хранение

8 Гарантии изготовителя

Приложение А Код ОКП

Приложение Б Пищевая и энергетическая ценность 100 г продукта

 
Дата введения01.01.1999
Добавлен в базу01.01.2019
Актуализация01.01.2021

Организации:

03.11.1998УтвержденГосстандарт Республики Казахстан53
РазработанКазахский научно-исследовательский конструкторский институт мясной и молочной промышленности
Нормативные ссылки:
Стр. 1
стр. 1
Стр. 2
стр. 2
Стр. 3
стр. 3
Стр. 4
стр. 4
Стр. 5
стр. 5
Стр. 6
стр. 6
Стр. 7
стр. 7
Стр. 8
стр. 8
Стр. 9
стр. 9
Стр. 10
стр. 10
Стр. 11
стр. 11
Стр. 12
стр. 12
Стр. 13
стр. 13
Стр. 14
стр. 14
Стр. 15
стр. 15
Стр. 16
стр. 16
Стр. 17
стр. 17
Стр. 18
стр. 18
Стр. 19
стр. 19
Стр. 20
стр. 20
Стр. 21
стр. 21
Стр. 22
стр. 22
Стр. 23
стр. 23
Стр. 24
стр. 24
Стр. 25
стр. 25
Стр. 26
стр. 26
Стр. 27
стр. 27
Стр. 28
стр. 28
Стр. 29
стр. 29

КАЗАХСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЬЩ МЕМЛЕКЕТТ1К СТАНДАРТЫ

ТАБИЕИ К.ЫМЫЗ ТЕХНИКАЛЫК, ШАРТТАР

КР СТ 1004-98

Ресми басылым

Кдзакетан Республикасыньщ Стандарттау, метрология жэне сертификаттау женщдеп комитет

АЛМАТЫ

Алгы сез

Г ЖАСАГАН ЖсНЕ YCHHFAH КР FM-FA A3YA0 Казак; ет жэне сут енер-

Kaci6i гылыми-зерттеу жэне конструктор-лыд институты

2    БЕК1ТКЕН ЖЭНЕ ЖУЗЕРЕ АСЫРГАН Казахстан Республикасыньщ Мемле-

кетттк стандартыньщ даулысымен 03.11.1998 №53

3    Б1РШП1 ТЕКСЕРУ MEP3IMI 2004 ж.

Тексеру кезевдЪпг1 5 жыл

4    ОРНЫНА Ш 10 КР 14.183 -92

Казахстан Республикасыньщ Мемлекеттгк стандартыньщ рудеатын сыз осы стандарт тираждандыршгып жэне таратылуга болмайды

Т\

KP СТ 1004-98

6.3    Кымыздыд 4.3.т. талаптарына сэйкесtiгтн органолептика-лыд бадыл^у тексеругмен жургхзедй

6.4    Улы элементтердщ мелтертнщ бадылауы МЕСТ 25927,MEGT 25930 -МЕСТ 25934 бойьшша,антибиотиктердщ,микотоксинцерцщ*пес~ тицидтердтц денсаулыд садтау органы бекгткен эдтспен жгргтзхледт.

6.5    Патогевдтк микроорганизмдерге талдауды мемлекеттхк бады-лау тэртште,санитарлы -эпидемиологиялыд станциялар денсаулыд садтау органы бектткен эдгспен журггэедх.

7    Тасымалдау жене садтау

7.1    Тез бузылатын енхадерцг тасымалдау,эрекеттелетгн нусдау-ына сэйкес,дымызды изотермиялыд немесе жабыд куэовы бар автомо-бильмен немесе рефрежераторлармен тасымалдайды.

Дымызды ашыд машиналарда жэппктерх жэне себеттер мгндетт: турде брезентпен немесе оны ауыстыратын материалмен жабып,тасы-малдауга рудеат бертледт.

7.2    Кымыздыц сакталуы 6°С жогары емес температурада журггз!-луг ТИ1С.

8    Дайындаушыныд кепглдемест

8.1    Тутынушы дымызды садтаудьщ жэне тасымалдауыныц пгартын доргаса,дайындаушы осы стандарттыц талаптарына сэйкес келутне кегйлдеме бере алады.

8.2    Кымьищьщ кептлдемелтк садтау жэне еткхзу мерзгмт, техно-логиялыд процесстщ аядталган сэттнен бастап, 72 саг. кеп емес, сонын ппгнде дайындаушы -кесторызда 18 саг. кеп емес.

8

КР СТ 1004-98


А Цосымшасы М1ндетт1 0СК кодтары

бнгмнгц аталуы    !    0GK кодтары

Майлыры 1,0%-т1к табири    т    9222370II0

дымыз    ’

9


КР ст 1004-98

Б Цосымшасы мгндеттт

100 г ентмнщ тагавдын; жэне нуаттылыц ед-ццылыгы

Керсеткштщ аталуы

т Майлыры 1,0%-т1к табиги цымыз

Майы , г

! 1,0

Белок ,г

! 1,9

Кем1рсулары ,г

! 5,0

Цуаттылык кундылыгы

,ккал! 40,4

10

кр СТ1004-98

УДК 637.146.23,61 0СК 92 2237 ОНО    HI7    тобы

Марналы сеэдер :    табиги    кэь1мыз,пайдалану аймагы,нормативттк

с тл теме лер, тур-тур i, техникалыд тал ап тар, дабылдау ережелер!,бадылау aflicTepi,тасымал-дау жэне садтау,дайыццау1пыныд кепглдемест

II

КУИЫС НАТУРАЛЬНЕЙ Технические условия СТ РК 1004-98“

Издание официальное

Коиитет по стандартизации, петрологии и сертификации Республики Казахстан АЛМАТЫ

Предисловие

1 РАЗРАБОТАН И ВНЕСБН Казахским научно-исследлвательским конструкторским институтом мясной и молочной промышленности НаДАИ АН РК

а УТВШ1ДбН П ВШЗДвН В ДИЙСА'Шл; Постановлением Госстандарта Республики Казахстан от 03 ноября 1998 г. № 53

3    СКЖ ДОРВОЙ ДРОВАМ 2004 г.

Периодичность -проверки о лет

4    ВЗА№Н ТУ Ю РК 14ЛЬЗ-9Л

Настоящий стандарт не может быть тиражирован и распространен без разрешения Госстандарта Республики Казахстан

Содержание

X Область применения....................... I

2    Нормативные ссылки........................ I

3    Ассортимент............................... 2

4    Технические требования.................... 3

5    Правила приемки............................ 6

6    Методы контроля........................... 6

7    Транспортирование и хранение.............. 7

В Гарантии изготовителя..................... 7

Приложение А Нод ОКИ...................... 8

Приложение Б Пищевая и энергетическая ценность 100 г продукта................... 9

CT РК 1004-98

ГОСУДАНТЗШШ СТАНДАРТ РЕСПУБЛИКИ КАЗАХСТАН

Р'*'    |

Момст.    ,

мм: натуральный

Технические условия

CT РК 1004-98

rod1 92*^5-84 Молоко и молочные продукты. Методы микробиологического анализа;

ГОСТ 14192-77 Маркировка грузов;

ГОСТ 15844-80 Тара стеклянная для молока и молочных продуктов. Технические условия;

ГОСТ 17133-83 Пластины резиновые для изделий контактирующих с пищевыми продуктами.Технические условия;

ГОСТ I7I5I-8Iii Посуда хозяйственная из листового алюминия. Общие технические условия;

ГОСТ 38754-85 Молоко. Методы измерения температуры;

ГОСТ 36809-88 Молоко и молочные продукты.Правила приемки,методы отбора проб и подготовка проб к анализу;

ГОСТ 36937-86 Сырье и продукты пищевые.Методы определения ртути;,

ГОСТ 36930-86 Сырье и продукты пищевые.Метод определения мышьяка;

ГОСТ 36931-86 Сырье и продукты пищевые.Методы определения

«еди;

и продукты пищевые. Метод определения

ГОСТ 36932-86 Сырье

и продукты пищевые.Метод определения

свинца;

ГОСТ 36933-86 Сырье

кадмия;

ГОСТ 36934-86 Сырье и продукты пищевые.Метод определения цинка;

CT РК    Молоко кобылье.Требования при закупках;

ОСТ 10-16-92 Ящики пластмассовые многооборотные для бутылок; ОСТ IQ-167-88 Кроненпробки для укупорки бутылок.Технические

условия;

ТУ 6-09-5472-90 Тара стеклянная для химических реактивов и особо чистых веществ;

Ту 63-34-38-91 Корзины металлические многооборотные;

Медико-биологические требования и санитарные нормы качества продовольственного сырья и пищевых продуктов №5061-89;

Нормы радиционной безопасности НРБ-96.

2.2 Код ОКЛ приведен в Приложении а.

3 Ассортимент

3.I В зависимости от времени созревания, с момента окончания технологического процесса, кумыс подразделяют на зри вида:

ст РК 1004-98

слабый - односуточный; средний - двухсуточный; крепкий - трехсуточный.

3.2 Код OKU приведен в Приложении А.

4 Технические требования

4.1    Думыс должен вырабатываться в соответствии Q требованиями настоящего стандарта по технологической инструкции с соблюдением санитарных правил для предприятий молочной промышленности, утвержденных в установленном порядке.

4.2    Для выработки кумыса должны применять следующее сырье:

молоко кобылье по СТ Рй    *97;

закваску на чистых культурах болгарской и ацидофильной палочек и дрожжей, приготовленную в соответствии с инструкцией по приготовлению закваски для кумыса на предприятиях молочной промышленности, утвержденной в установленном порядке.

4.3    Но органолептическим показателям кумыс должен соответствовать требованиям, указанным в таблице I.

Таблица I

-!-

Наименование показателя j    Характеристика

_!_;___

Консистенция    Однородная, газированная,    пенящаяся

Вкус и    запах    Чистый, специфический для    кумыса на

турального, без посторонних, не свойственных доброкачественному продукту привкусов и запахов, кисломолочный, слегка дрожжевой, щиплющий Сладковатый - для слабого    кумыса

Двет    Долочно-белый с голубоватым оттен

ком

4.4 Но физико-химическим показателям кумыс должен соответствовать требованиям, указанным в таблице 2.

Таблица 2

{    Характеристика    для    кумыса

показателя    !    j    среднего    j    крепкого

кассовая доля жира,£.

1,0

1.0

не менее

1,0

Дассовая доля спирта, не более

1.0

1.6

3,0

Мазмуны

1 Па^далану аймагы ..,.,......... I

2    Нормативен сглтемелер ........................ I

3    Фгр-ттрг ......................................3

4    Техникалыд тал ап тар ...........................3

5    Цабылдау ережелер1 ............................ 7

6    Бадылау эдтстерт ..............................7

7    Тасымалдауы жэне садтауы ...................... 8

8    Дайьщцаушыныц кеп1лдемесг ..................... 8

А Косымпасы 6СК кодтары ......... 9

Б ^осышасы 100 г енщдег! тагам жэне

дуаттылыд дундылыгы ........................ 10

ОТ РЯ 1004-98

Окончание таблицы Z

я..—..»...,...    {    Характеристика    для    кумыса

показателя    ! слабого j среднего| крепкого

Плотность,г/см^    от 1,02здо1,021    отХ,017до1,ОХо

от1,020доХ,018

Кислотность»0!1    от70 до80 от81 до100    от101    доХ20

Температура при выпуске

с предприятия,°С,не более 666

Примечание - Допускается в отдельных упаковках кумыса отклонение массовой доли жира в сторону уменьшения на 0,1#

4*5 До показателям безопасности кумыс должен соответствовать

требованиям» указанным в таблице 3. Таблица 3

!

Наименование показателя j

!

Норма

Бактерии группы кишечной палочки в

в 0,1 г продукта

Не допускаются

Патогенные микроорганизмы,в

т.ч. сальмонеллы в 25 г продукта

Не допускаются

Токсичные элементы,мг/кг,не более:

свинец

0,1

кадмий

0,03

мышьяк

0,055

ртуть

0,005

медь

1.0

цинк

5,0

Микотоксикы,мг/хг,не более:

афлатоксин Bj

Не допускается

офлатоксин Mj

0,0005

Антибиотики,ед/г,не более:

антибиотики тетрациклиновой

группы

0,01

пеницшшк

0,01

стрептомицин

0,5

4.6 Содержание пестицидов в кумысе не должно превышать допустимых уровней, установленных Медико-биологическими требованиями и

KP СТ 1004-98

КАЗАХСТАН РЕСП^ЛШАСЩЫН МЕШЕКЕТТ1К СТЩАРТЫ

ТАБИГИ КЫМЫЗ Техникалыд шарттар

Эрекеттелеттн мерзтмт

01.01.1999 ж. Дан 01.01.2004 ж. деЙтн

1    Пайдалану аймары

Осы стандарт жылды cytth ацидофильдгк жэне болгар таядшала-рыныц жэне cyt дантын ашытатын апштдылардыц таза дадылдарыменен уйытып жасалган антибиотикалыд даснетт бар,табиги дымызга тараты-лады.

Кымыз шпалы жэне диетикалыд ентм болып саналады жэне тгкелей тарам ретшде пайдалануга арналган.

Осы стандарттыц 4,5,6 жэне 7 белтчдергнтц тал ап тары мтндеттт болып саналады,ал басда белтмдер1н1Ц талаптары усынылады.

Кымыэдыд сапасына,халыдтыц денсаулыгына,емтртне дауыпсыэдыд-ты дамтамасыэдащыратын мтндеттг талаптар 4.4 , 4.5 , 4.6 тарау-ында баяндалган.

Стандарт сертификация мадсаттарына жаравды.

2    Нормативт1к с1лтемелер.

2.1 Осы стачдартта келест нормативттк дужаттарра с1лтемелер пайдаланран :

МЕСТ 1341 -84 Пергамент.Техникалыд шарттар ;

МЕСТ 3623 -73 Cyt жэне cyt ентмдерйПастеризацияны аныдтау эдтстери

МЕСТ 3624 -67 Cyt жэне cyt ентвдер1.Кышдылдыдты аныдтау титрометриялыд эдтетер: ;

МЕСТ 3629 -74 Cyt тагацдары. Алкогольдыц спирттт аныдтау эдтст ;

МЕСТ 5037 -78 GYt жэне cyt ентмдерше арналган металлды дун-ггрлер ; Техникалыд шарттар ;

I

МЕСТ 5857 -90 Cyt жэне cyt энтмдерт.Майды аныдтау эд1стерт;

Ресми басылым

GT 1004-98

МЕСТ 9225 -84 Cyt жене cyt ентаддериМикробиологиалыд талдау aflicTepi ;

МЕСТ I4I92 -77 Жуктт тацбалау ;

МЕСТ 15844 -80 Cyt жэне cyt ентчцертне арналган шьтны ыдыс, Техникалыд шарттар ;

МЕСТ I7I33 -83 Тамад енхадцертмен байланысытын буйьщцарга арналган резенке датпарлар * Техникалыд шарттар.

МЕСТ I7I5I -81 Е Канылтыр табадан жасалган алюминийден шаруа-шылыд ыдыс.Жалпы техникалыд шарттар ;

МЕСТ 25754 -85 Cyt.Температураны елшеу эдтстерт ;

МЕСТ 25809 -86 Cyt жэне cyt енгмдертДабылдау ережелерт,сына-ма алу эдтстерт жэне сынамаларды талдауга дайындау ;

МЕСТ 3927 -85 Шиктзат жэне тамад ентвдерг.Сынапты аныдтау эдгстер! ;

МЕСТ 3930 -3 Шиктзат жэне тамад ентмдерг.Кушэланы аныдтау эд ici ;

МЕСТ 3931 -3 Шиктзат жэне тамад ентццерт. Мыс ты аныдтау эдтстерт ;

МЕСТ 3932 -3 Шиктзат жэне тамад енткщерт. Коргасынды аныдтау эдтст ;

МЕСТ 3933 -3 Шиктзат жэне тамад ентмдерт.Кадмийдт аныдтау

эдтст ;

МЕСТ 3934 -3 Шиктзат жэне тамад ентмдерьМырышты аныдтау эдтст ;

СТ    Бие сутх.Сатш алу кезтндег! талаптар ;

ССТ 10 -16-92 Бетелкелерге арналган деп дайтармалы пласмасты

жэппктер ;

ССТ 10 -167-88 Еетелкелерцт жабута арналган кронен тыгындар.

Техникалыд шарттар ;

ТШ 6-09-5472-90 Аса таза эаттарга жэне химиялыд реактивтерге арналган шыны ыдыс •

ТШ 63-24-38-91 Кеп дайтармалы металл себеттер.

№ 5051-89 Тагам ентмцергнтд жэне азыд-тУЛ1К гаик1эаттар сапасынын санитарлыд нормалары жэне медико-биологиялыд талаптары ; РКН -96    Радиациялыд дауыпсыздыд нормалары.

2

KP СТ1004-98

2,2 6СК кодтары м!ндеттемел тк А досымпасында берглген

3    Ттр - TYpi

3.1    Технологиялыд процесстхд аядталу сэтхнен»птсу сараты-на байланысты дымыз тш турге бвлхнедт :

жуас -б ip кундхк ;

тунемвл -eKi кундхк ;

дунан -уш КУЦД1К ;

3.2    GGK кодтары М1ндеттемелхк А досымшасында бер1лген.

4    Техникалыд талаптар

4.1    Кымыэ.стт ©неркэсidт кэсшорындар ушхн белгтленген тэртшпен бекхтхлген санитарлыд нормаларды сндтай отырып, технологиялыд нубдау бойынша осы стандарттьщ талаптарына сэй-кес ээ1рлену1 THic,

4.2    Нымызды эзгрлеу ушхн келесх шиктэаттарды пайдалануга THic :

97 Щ5 СТ бойынша бие cytih ;

cyt eHepKaci6i кэсшорыццарыцда белгыяенген тэртхппен бе-к1тхлген,н^мыяра арналран уйытды дайындау нусдауына сэйкес,аци-дофильдтк жене болгар таядшаларыныц жэне ашытдыньщ таза дадыл-дарына эзхрленген УЙытдыны ;

4.3    Органолептикалыд керсеткхштер бойынша дымыз I кестедегт керсет1лген талаптарына сэйкес келух thic:

I кесте

Керсетктштхч аталуы

! Сипаттама

Консистенциясы

J Bip келкх» гаэды,кеб1ктг

Дэм1 жэне и тс i

т Таза,табиги дымызра арналран,сапалы Т ентмге жатпайтын бетен дэадстз жэне ! ихссхз,сут дышдылды,сэл ашыган,шымпы-!лау.й(уас дымыз УШ1Н -тэтхлеу.

Tyci

1 Ад-стттт,кег1лдтр TYpiMeH

4.4 Физико-химиялыд керсеткхштер бойынша дымыз 2 кестедег1 керсетхлген талаптарына сэйкес келух титс ;

ДР GT 1004-98 2 кесте

Керсеткшттц J _Кнмызга^а2налран _сипаттама__

аталуы_____жуас_____]_    _тунемел____! _К£нан____

Майдьщ массалык1    1,0    '    1,0    !    1,0

улесх,7», кем емес

Спирттгк масса-!    1,0    ’    1,5    !    3,0

лык улест, % , ! кеп емес

Тырыздыгы, г/смэ! I, 025тен I,02Ire!1,020дан 1,018геf 1,017ден 1,015 ке 1 дей1н    !    дейтн    !    ке дейтн

Кьппкылдыры,°Т !70тен 80ге дей1нт81ден 100ге дей1н 101ден 120га

т дей!н

Кесгпорыннан ! тыгарылгацца температурасы,

С, кеп емес 1 б    !    6    !    6

Ескерту -кымыздьщ эр-бтр буып-туюна майдьщ массалыд тлес1Н1Ц азайху жагына О, I % ауыткуга руксат ет1лед1.

4*5 Дауыпсыздык керсеткшттер бойынша кымыз 3 кестедегт кер-сеттлген талаптарына сэйкес келухне титс :

3 кесте

Керсетктттн аталуы    !    Норма

1шек таящалары тобыньщ бак-! тешялары (коли-формалар) ' 0,1 г ентмде '

Руксат еттлтнбейдт

Патогецдх микроорганиэхедер-! дщ барьщ,оньщ Ш1нде ен1м- ! нп* 25г сальмонеллалар !

Руксат ет1лтнбейд1

Меэофильдтк -аэробтнс жэне ! факультативтхм анаэробтхк ! мик^ор^анизвдердщ саны !

Ю3

Улы затты ©лементтер,мг/кг ! кеп емес г

дергасьщ !

0,1

Кадмий !

0,03

кшэла !

0, 055

3 нестенхц соды

КР СТ 1004-98

Керсеткхштхд аталуы

! Норма

сынап

0,005

мыс

1,0

мырыш

5,0

Микротоксиндиндер,мг/кг, кеп емес

В- афлатоксиш

Рудсат етьлшбейд!

М- афлатоксинг Антибиотиктер,ед/г,кеп емес

0, 0005

тетроциклин тобы

0,01

пенициллин

0,01

стрептомицин

0,5

4.6    ЭДымыздагы пестицидтердхц далран санынын мелшерг "Тагамдыд ентвдерх жене аэыд -тулхк шиктзаты сапасыныц санитар-лыд нормалары жене медико-биологияягыц талаптарында тарайындал-ран денгейден аспауы тих с :

Дымыада радионуклид тер мелшерг PKJi -96 тагайындаган децгейден аспауы титс.

4.7    Крмыэ шыгарылура thic :

S00 см8 салмадтыд сыйьщцнлыгымен МЕСТ 15844 бойынша II тип-тхк шыны бетелкелерге ;

сауда уйывдарыменен келхсхм бойынша, МЕСТ I7I5I бойынша 1C дм3 к ей емес алюминий дауадтарра, МЕСТ 5037 бойынша метал-ды дунгхрлерге,ТШ 6-09-5472 бойынша салмадтыд сыйьщцылыгы 10 дмулкен шыны бетелкелерге ;

Жеке буып-ттюге нетто салмагыныц аутдуына рудсат бероедт, %

сыйымцылыгы 500 см3 ыдыс уштн ~ 9,0

СЫЙЫВДЫЛЫРЫ 10 ДМ3 ЦЦЫС УПЙН - 1,0

дунгхр жги    i    1.0

4.8    Бетелкелер дымызымен CGT 10-167 бойынша кронен тырынымен, улкен бетелкелер тыгыз тырыццарнмен тырылуы тихс.Дунг1рлер жене дауадтар МЕСТ I7I33 бойынша резенкелх жене МЕСТ 1341 бойынша пергаменты бар дадпадтармен тыгыз жабылып пломба салуына тихо.

5

KP GT 1004-98

4.9    Дтнгчрге немесе дауадда ьлгнген эр-бтр буып-тгюге желтм-делген зат белгтсхнде немесе белгчленген тадбада,жуылмайтын бояу-мен келес1 белгтлер керсетыуг mic :

дайындаушы кэсшорынын аталуы жэне немесе товар белг1С1» мекен жайы ;

енхмнтд аталуы ;

шырарылган датасы жэне адырры еткхзу мерзхмгнхн датасы ;

садтау тэрт1б1 ;

нетто салмары ;

100 г ©нгмдег1 тагамдыд жэне дуаттылыд дундылыгы туралы адпа-раттыд мэлеметт ;

осы стандарттыц бел г тленуi ;

4.10    Кымыэ белшек сауда жуйесгне Ю0г ен1мцег1 тагамдыд жэне дуаттылыд дуцдылыгы хуралы адпараттык мэлеметтш барында жузеге асырулуът -raic. (БДосышасы) .

4.11    Буып-туюге дымыз тутынушы ыдыста кэстпорынан транспорт-тхк ьщыста ПН 63-24-88 бойынша металды себеттер немесе GCT 10-16 бойынша полиэтилен жэпг1ктерде,п1ырарулуы титс.

4.12    МЕСТ I4I92 тасымалдау,тамбалау.

6

KP GT1004-98

5    Кабылдау ережелер1

5.1    Табири дьшыздьщ дабылдауы партияларымен жургтз1лед1.

МЕСТ 26809 бойыша келемгн гртктеу жене партиясын аныдтау.

5.2    Шыгарылатын ен1мнтд эр-бтр партиясы кэсгаорыннъщ тех-никалыд бадылау лабораториясымен осы стандартты^ талаптарына сэйкес тексер1лтп,бекгттлген жене сапасы туралы куэлгк толты-руы титс.

5.3    Сапасы туралы нарыз куел1к»дайындаушы кесшорынныд эк-спедициясында садталады,ал тагаиды еткгзу жен1ндег1 дужатта сапасы туралы нуел1кт1Д немтрг,технологиялыд процесстгд аядталран сэтгнен бастап ентмнгд шыгарылган сенаты жене датасы жене етк1зудг зуд14 адырры мерз1мтн!д датасы керсетьпут тигс.

5.4    Улы элементеер саныныц бадылауы,микотоксиндер,антибио-тиктер,пестицидтер жене радионуклидтер санитарлык бакылау органы белггленген тертшке сэйкес жузеге асырылады.

5.5    1шек таядшалары тобтарыныц бактериялар титртн аныдталуы он кунде б ip рет жург1з1ледг.

5.6    0HIM сапасынъщ керсеткштерт осы стандарттьщ талаптарына сэйкестггтн тексеру бадылауын жург1зуге алушыныд дуды бар.

5.7    Ец болмаса 6ip керсетктш бойынша данараттанарлыдсыз нэ-тиже алран кеэде,оол партиядан алынран таддаманын екх есе кебей-ттлген санына дайталау жталдау жтрНзвдт.

Кайталаган талдаудын нетижеС1 акыргы дел саналып,бтктл пар-тияга тарайды.

5.8    Кымыздьщ сапасын багалау кезтнде,тутынушы мен дайындау-шынын; арасындары кел 1спеупплткте, терел гк талдауды тарайындалран тэрттте аккредитталган орган (лаборатория) орындайды.

6    Бадылау едтстер!

6.1    Сынамаларды таццау жене талдаура дайыддау МЕСТ 26809 бойынша жургтзхлед!.

6.2    МЕСТ 5867 бойынша майдыд массалыд улестн,МЕСТ 3624 бойынша дышдылдыдты, МЕСТ 3623 бойынша -фосфатазаны, МЕСТ 3629 бойынша -спирттт арбитраад1К жардайда,МЕСТ 9225 бойынша микробиоло-гиялыд талдауынын МЕСТ 26754 бойынша -температуранын аныдтауы жургтзтледт.

7