Товары в корзине: 0 шт Оформить заказ
Стр. 1 

40 страниц

Купить СТ РК 1029-2000 — бумажный документ с голограммой и синими печатями. подробнее

Цена на этот документ пока неизвестна. Нажмите кнопку "Купить" и сделайте заказ, и мы пришлем вам цену.

Распространяем нормативную документацию с 1999 года. Пробиваем чеки, платим налоги, принимаем к оплате все законные формы платежей без дополнительных процентов. Наши клиенты защищены Законом. ООО "ЦНТИ Нормоконтроль"

Наши цены ниже, чем в других местах, потому что мы работаем напрямую с поставщиками документов.

Способы доставки

  • Срочная курьерская доставка (1-3 дня)
  • Курьерская доставка (7 дней)
  • Самовывоз из московского офиса
  • Почта РФ

Распространяется на кулинарные изделия полуфабрикаты в замороженном состоянии, предназначенные для реализации в розничной торговле и общественном питании.

 Скачать PDF

Оглавление

1 Область применения

2 Нормативные ссылки

3 Ассортимент

4 Общие технические требования

5 Правила приемки

6 Методы анализа

7 Транспортирование и хранение

8 Гарантии изготовителя

Нормативные ссылки:
Стр. 1
стр. 1
Стр. 2
стр. 2
Стр. 3
стр. 3
Стр. 4
стр. 4
Стр. 5
стр. 5
Стр. 6
стр. 6
Стр. 7
стр. 7
Стр. 8
стр. 8
Стр. 9
стр. 9
Стр. 10
стр. 10
Стр. 11
стр. 11
Стр. 12
стр. 12
Стр. 13
стр. 13
Стр. 14
стр. 14
Стр. 15
стр. 15
Стр. 16
стр. 16
Стр. 17
стр. 17
Стр. 18
стр. 18
Стр. 19
стр. 19
Стр. 20
стр. 20
Стр. 21
стр. 21
Стр. 22
стр. 22
Стр. 23
стр. 23
Стр. 24
стр. 24
Стр. 25
стр. 25
Стр. 26
стр. 26
Стр. 27
стр. 27
Стр. 28
стр. 28
Стр. 29
стр. 29
Стр. 30
стр. 30

АСПАЗДЬЩ TAF AM ДАР М¥3 ДАТЫ Л Г АН ШАЛА ФАБРИКАТТАР Жалпы техникалык; шарттар

ИЗДЕЛИЯ КУЛИНАРНЫЕ ПОЛУФАБРИКАТЫ ЗАМОРОЖЕННЫЕ Общие технические условия

1<Р СТ 1029 - 2000

Ресми басылым

1^азак;стан Республикасы Экономика жэне сауда министрлплнщ Стандарттау, метрология жэне сертификаттау жошидеп комитет! (Мемстандарт)

Астана

АСПАЗДЬЩ TAF AM ДАР

М¥3 ДАТЫ Л Г АН ШАЛА ФАБРИКАТТАР Жалпы техникалык; шарттар

К;Р СТ 1029 - 2000

Ресми басылым

1^азак;стан Республикасы Экономика жэне сауда министрлнтнщ Стандарттау, метрология жэне сертификаттау жошидеп комитет!

(Мемстандарт)

Астана

к;р СТ 1029 - 2000

6-кесте

Керсетшштердщ аты

Норма

0,0001 г ен1мдег1 iineK таяцшалары тобыньщ бактериялары

од

25 г ешмдеп патогенд1 микроорганизмдер, оньщ шинде сальмонелдер

25

КМАФАнМ, КОЕ/г аспауы тшс

2x104

4.2.12 Цаушшздш керсетк1штер1 бойынша шала фабрикаттар 7-кесте-дег1 талаптарга сай болулары керек.

7-кесте

Керсетшштердщ аттары

Норма

Улы заттар, мг/кг, аспауы тшс:

Коргасын

0,5

Кадьмий

0,05

Кушала

0,1

Сынап

0,03

Мыс

5,0

Мырыш

50,0

Микотоксиндер: мг/кг, аспауы тшс

афлатоксин В]

0,005

дезоксиниваленол

0,7

Т-2 токсин

0,1

зеараленон

1,0

Антибиотиктер, 6ip/r, аспауы тшс

0,001

тетрациклин тобы

Пестицидтер, мг/кг:

ГХЦГ альфа,бетта,гамма изомерлер

0.1

ДДТ

0,02

2,4-Д кислота

P't ксат етшмейд1

Радионуклидтер: Бк/кг:

Цезий 137, аспауы тшс

60

Стронций 90, аспауы тшс

100

4.2.12 Шала фабрикаттардьщ белшуше, бейтарап заттардьщ арала-

суына жол бер1лмейд1.

4.3 Шшазатк;а к;ойылатын талаптар

4.3.1    Шала фабрикаттар дайындалганда пайдаланылатын шиклзаттар мен салмаларга Кдзакстан Республикасыньщ денсаулык сактау органда-рыньщ руксаты болуы керек жоне сапасы бойынша олар норматива к кужаттардьщ талаптарына сай болулары тшс.

4.3.2    Шиклзаттын курамындагы улы заттардьщ, пестицидтердщ, ми-котоксиндердщ, антибиотиктердщ, радионуклидтердщ руксат ет1лет1н мелшер1 Кдзакстан Республикасыньщ аумагында ко л даны л ып журген азык-тулж шиклзаттары мен тагам ен1мдер1не арналган сапаньщ сани-тарлык нормасыньщ талаптарыньщ шег1нде болуы керек.

4.3.3    Шик1заттардьщ op6ip тобында каушс1зд1к нормаларына сэйкес-TiriH куэландыратын кужат болуы керек.

4.3.4    Шала фабрикаттар дайындауга арьщ малдардьщ, союга мэжбур болган малдардьщ еттерш жоне сапасы куд1к тугызатын еттерд1 пайда-лану руксат ет1лмейд1.

4.4    Тацбалау

4.4.1.Кел1кт1к жоне тутыныс ыдыстарыньщ казак жоне орыс т1л1нде жазылган темендепдей деректемелер1 болуы керек: ешмнщ аты;

дайындаушыньщ аты, оньщ турагы; тауарлык белп (болган жагдайда); таза салмагы; ешмнщ курамы; тагамдык кундылыгы; дайындалган уакыты ; сактау шарттары; жарамдылык мерз1м1; стандарт белг1с1;

сертификатталганы туралы акпарат; салманьщ Typi; жылулык жагдайы.

4.4.2 Тацбалау еш1р1л1п немесе жуылып кетпейт1н эд1спен ыдыс ма-териалына, заттацбага немесе кулакшага туслрпедк Тацба анык жоне окыган кезде тус1н1кт1 болуы керек.

8

к;р СТ 1029 - 2000

4.4.3 Келпспк ыдысты тацбалау МСТ 14192 сойке с «Ылгалдан сактау керек» жэне «Температураны шектеу» деген белг1 жазу аркылы журпзшедт

4.5. Орау

4.5.1    Ыдыс пен орау материалдары санитарлык ережелер мен норма-тивт1к кужаттардьщ талаптарына сай болулары керек жэне шала фабри-каттардьщ тасымалдау, сактау жэне сату кез1нде дурыс сакталуын камтамасыз ету1 raic.

4.5.2    Кррап таза, кургак, ецезшз жэне бейтарап шсаз болуы керек.

4.5.3    Bip кел1кт1к тоганактын жалпы салмагы 15 кг аспауы raic.

4.5.4    Шала фабрикаттьщ эр накты тур1н тоганактах технологиялык нусках намада керсет1лед1.

5 1^абылдау ережелер1

5.1    0шм топ-тобымен кабылданады. Топ деп темендегшер есеп-телшедк

-    кэсшорында- 6ip аусымда 6ip тулганьщ немесе бригаданьщ шыгар-ган 6ip турл1 шала фабрикаттары;

-    сауда жуйесшде -6ip 1леспе кужатпен алынган 6ip турл1 шала фаб-рикаттар.

Бакы л ах нэтижес1 топка таралады.

5.2    Шала фабрикаттардьщ сапасын багалау максатында ipiKTey журпзшедт

5.2.11р1ктеу келем1 темендеп эдюпен аныкталады:

10 оралган б1рлштщ эр жершен орташа улпш белш алады:

-    дан алы к шала фабрикаттар -эр топтьщ 0,2 пайызы мелшершде, 6ipaK Ю данадан кем емес;

-    елшемд1 шала фабрикаттар -эр келпспк тоганактан 2-3 тутыну кораптарын .

Орташа улп салмагы 1,5 кг кем емес болуы керек.

5.3.Шала фабрикаттардьщ эр накты туршщ органолептикалык жэне физика-химиялык керсетшштерш бакылау аралыгы технологиялык нускаулыкта белгшену1 raic.

5.4    Улы заттардьщ, микотоксиндердщ, пестицидтердщ жэне радио-нуклидтердщ шала фабрикаттар курамындагы мелшерш бакылау ара-

9

к;р СТ 1029 - 2000

лыгы санитарлык кадагалау органдары белгшеген тэрттке сэйкес, oipaK кем дегенде 3 айда 6ip рет журпзшедг

5.5    Сертификаттау сынагын белгшенген сертификаттау ережелерге сэйкес осы цызмет шецбершде пркелген сертификаттау органы журп-зедг Сертификаттау сынактары 4.2. тармагы бойынша журпзшедг

5.6    Дайындаушы мен туты ну mi арасында туындайтын ешмнщ сапа-сын багалау мэселеш женшдеп келюпеушшкке байланысты терелш талдауды белгшенген тэрттте пркелген орталык (зертхана) жасайды.

6 Талдау тэсшдер1

6.1    Шала фабрикаттардьщ мына керсеткштерь сырткы Typi, консистенция, нысаны, Tyci орташа улг1н1 карап тексеру аркылы бакыланады.

6.2    Шала фабрикаттардыц органолептикалык керсетк1штер1н: шсш-шик1 ертлген куй1нде жэне п1скен кез1нде сез1м органдары арцылы аныкталады. Ер1ту карапайым жолмен 10°С аспайтын температурада журпзшедг

6.3    Bip шала фабрикаттыц салмагы, орта арифметикалык салмагы рет1нде ораусыз 30 данамен аныкталады. елшеу дэлдпл 2 г таразыларда журпзшедг

6.4.Физика-химиялык керсетшштер ЭН 1-40 3805 бойынша аныц-талады.

6.5    Салманыц салмацтыц улес1н дэлдш 0,1 г дей1нг1 техникалыц таразыларда аныкталады. О л унпн 30 дана шала фабрикатты эуел1 салма-мен, одан кей1н салмасыз елшейд1. Салманыц салмацтыц улес1н мына формуламен есептейдг

МфхЮО

Сф=------------,(1)

Мп

бул жерде Сф - салманыц салмактык улес1, % шала фабрикаттыц

салмагына;

Мф- салманыц салмагы, г

Мп- 30 дананыц салмагы, г

6.6    Температураны бацылау эр топка елшеу ineri 0,2°С болатын тер-мометрмен журпзшедг

6.7. Улы заттарды аныцтау унпн алынатын сынама дайындау МСТ 26929 бойынша журпзшедг

к;р СТ 1029 - 2000

6.8.    Улы заттардьщ мелшер1 МСТ 26927, МСТ 26930, МСТ 26931, МСТ 26932, МСТ 26933, МСТ 26934 бойынша аньщталады.

6.9.    Микробиологияльщ керсеткпптер МСТ 9958, МСТ 10444.2, МСТ 21237 бойынша аньщталады.

6.10.    Шала фабрикаттардьщ курамындаты радионуклидтердщ, мико-токсиндердщ, антибиотиктердщ, пестицидтердщ мелшер1н бакылау белгшенген тэртште бек1т1лген денсаульщ сащау органдарыньщ эдю-темес1 бойынша жург1з1лед1.

6.11.    Кдутслздпч керсетк1штер1н аныктау уш1н Кдзакстан Республи-касында колданута руксат етшген баска да эдютемелер пайдаланылады.

7    Тасымалдау жэне сак;тау

7.1    Шала фабрикаттарды тасымалдау гигиенальщ жабылмалы сал-кы н даты латы н (изотер миялы к) жабы к корабы бар автокелшпен журп-з1лед1. Автокелштщ санитарльщ паспорты болуы керек.

7.2    Муздатып каты рыл тан шала фабрикаттардьщ сактау мерз1м1 муз-дату камераларында минус 10°С температурада - 20 тэулш .

8    Дайындаушынын кешлднл

8.1 Дайындаушы шала фабрикаттардьщ, сактау жоне тасымалдау шарттарын сактатан жатдайда, бектлген сактау мерз1м1 1ш1нде осы стандарт талаптарына сэйкеепгше кеп1лд1к беред1.

11

к;р СТ 1029 - 2000

YOC 637.625    НИ    МКС

Туйшд1 сездер: тушпаралар, равиоли, мэнтшер, хинкали, чебуректер

ГОСУДАРСТВЕННЫЙ СТАНДАРТ РЕСПУБЛИКИ КАЗАХСТАН

ИЗДЕЛИЯ КУЛИНАРНЫЕ

ПОЛУФАБРИКАТЫ ЗАМОРОЖЕННЫЕ Общие технические условия

СТ РК 1029 - 2000

Издание официальное

Комитет по стандартизации, метрологии и сертификации Министерства энергетики, индустрии и торговли Республики Казахстан (ГОССТАНДАРТ)

Астана

Предисловие

1    РАЗРАБОТАН И ВНЕСЕН 00 «Акмолинская Торгово-промышленная палата»

2    УТВЕРЖДЕН И ВВЕДЕН В ДЕЙСТВИЕ Постановлением Комитета по стандартизации, метрологии и сертификации Министерства энергетики, индустрии и торговли Республики Казахстан от 18 декабря 2000г. № 98

3 СРОК ПЕРВОЙ ПРОВЕРКИ    2006    год

ПЕРИОДИЧНОСТЬ ПРОВЕРКИ    5    лет

4    ВВЕДЕН ВПЕРВЫЕ

Настоящий стандарт не может быть полностью или частично воспроизведен, тиражирован и распространен без разрешения Комитета по стандартизации, метрологии и сертификации Министерства энергетики, индустрии и торговли Республики Казахстан II

CT РК 1029 - 2000

Содержание

1    Область применения........................................................ 1

2    Нормативные ссылки....................................................... 1

3    Ассортимент................................................................... 2

4    Общие технические требования.......................................... 2

5    Правила приемки............................................................ 10

6    Методы анализа............................................................... 11

7    Транспортирование и хранение........................................... 12

8    Гарантии изготовителя...................................................... 12

III

CT РК 1029 - 2000


IV


к;р СТ 1029 - 2000

Алгысез

1    Сауда-енеркэсш палатасы» АБ Э31РЛЕП ЕНГ13ГЕН

2    Кдзакстан Республикасы Экономика жэне сауда министрлшнщ Стандарттау, метрология жэне сертификаттау женшдеп комитетшщ 2000 жылгы 18 желтоцсанньщ № 98 буйрыгымен БЕК1Т1Л1П ICKE

цосылды

3 Б1Р1НШ1 К;АЙТА К;АРАУДЬЩ МЕР31М1    2006    жыл

ТЕКСЕРУ МЕР31МД1Л1Г1    5    жыл

4    АЛЕАШ РЕТ ЕНГ131ЛД1

Осы стандарт Кдзакстан Республикасы Экономика жэне сауда министрл1г1н1ц Стандарттау, метрология жэне сертификаттау женшдеп комитет1н1ц руксатынсыз ресми басылым рет1нде толыктай немесе белшектелш жарыкка шыга кебейт1ле жэне таратыла алмайды

II

ГОСУДАРСТВЕННЫЙ СТАНДАРТ РЕСПУБЛИКИ КАЗАХСТАН

ИЗДЕЛИЯ КУЛИНАРНЫЕ ПОЛУФАБРИКАТЫ ЗАМОРОЖЕННЫЕ Общие технические условия

Дата введения 2001.07.01

1    Область применения

Настоящий стандарт распространяется на кулинарные изделия полуфабрикаты (далее по тексту полуфабрикаты) в замороженном состоянии, предназначенные для реализации в розничной торговле и общественном питании.

Обязательные требования к продукции, направленные на обеспечение безопасности для жизни, здоровья населения, изложены в 4.2.

Стандарт пригоден для целей сертификации.

2    Нормативные ссылки

В настоящем стандарте использованы ссылки на следующие нормативные документы:

ГОСТ 9958-81 Изделия колбасные и продукты из мяса. Методы бактериологического анализа.

ГОСТЮ444.2-94 Продукты пищевые. Метод выявления и определения количества. Staphylococcus aureus.

ГОСТ 14192-96 Маркировка грузов.

ГОСТ 21237-75 Мясо. Методы бактериологического анализа.

ГОСТ 23042-86 Мясо и мясные продукты. Метод определения жира.

ГОСТ 26927-86 Сырье и продукты пищевые. Метод определения ртути.

ГОСТ 26929-94 Сырье и продукты пищевые. Подготовка проб. Минерализация для определения содержания токсичных элементов.

Издание официальное

к;р СТ 1029 - 2000

Мазм^ны

1    Крлдану шецбер1.......................................................... 1

2    Нормативах сштемелер................................................. 1

3    Сурыпталым............................................................... 2

4    Жалпы техникальщ талаптар........................................... 2

5    К^абылдау ережелер1...................................................... 10

6    Талдау тэсшдер1........................................................... 11

7    Тасымалдау жэне сацтау................................................ 12

8    Дайындаушыньщ кепшдпл............................................. 12

III

КАЗАХСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫЦ МЕМЛЕКЕТТ1К СТАНДАРТЫ

АСПАЗДЬЩ TAF AM ДАР.

М¥3 ДАТЫ Л Г АН ШАЛА ФАБРИКАТТАР

Жалпы техникалык; шарттар

Енпзшетш уак;ыты 2001.07. 01.

11^олданылу саласы

Осы стандарт белшек сауда мен когамдьщ там актан дыру орында-рында сатылуга арналган муздатылган аспаздык шала фабрикаттар тагамдарына (будан opi-шала фабрикаттар) таратылады.

Халыктьщ eMipi, денсаулытыньщ каутшздшш камтамасыз етуге багытталган мшдетлл талаптар 4.2 тармагында мазмундалган.

Стандарт сертификаттау максатына жарамды.

2 Нормативтж сштемелер

Осы стандартта колесi нормативтж кужаттарга сптемелер колда-нылтан:

МСТ 9958-81 Колбаса буйымдары жэне еттен жасалган ошмдер. Бактер и о л о г и я л ы к талдау тэсшдерк

МСТ 10444.2-94 Тагам ешмдерк Санын айкындау мен аньщтау тэсш-дерк Staphylococcus aureus.

МСТ 14192-96 Жуктерд1 тацбалау.

МСТ 21237-75 Ет. Бактериологияльщ талдау дщстерк

МСТ 23042-86 Ет жэне ет он1мдер1. Майды аньщтау эдкл.

МСТ 26927-86 Шиклзаттар мен тагамдык он1мдер. Сынапты аньщтау дщстерк

МСТ 26929-94 Шишзаттар мен тагамдык ошмдер. Сынама дайын-дау. Улы заттардьщ молшер1н аньщтау уш1н минералдандыру.

Ресми басылым

МСТ 26930-86 Шшшаттар мен тагамдык ешмдер. Тотияынды анык-тау эд1стерк

МСТ 26931-86 Шикдзаттар мен тагамдык ешмдер. Мысты аныктау эд1стерк

МСТ 26932-86 Шикдзаттар мен тагамдык ешмдер. Коргасынды анык-тау эд1стерк

МСТ 26933-86 Шиьазаттар мен тагамдык ен1мдер. Кадьмийд1 анык-тау эд1стерк

МСТ 26934-86 Шикдзаттар мен тагамдык ешмдер. Мырышты анык-тау эд1стерк

МСТ 30178-96 Шиьазаттар мен тагамдык ен1мдер. Улы заттарды аныктаудыц атомдык-сщ1су эд1ск

ЭН 1-40 3805 Когамдык тамактандыру орындары ешмдершщ сапа-сын зертханалык бакылау жен1ндег1 эд1стемел1к нускаулыктар.

3    Сурыпталым

3.1    Шала фабрикаттар колданылатын шиьазатына жоне нысанына байланысты темендег1дей сурыпталым да дайындалады:

-    туш парад ар;

-    мэнтшер;

-    чебуректер;

-    бэлпптер;

-    равиоли;

-    хинкали;

-    варениктер;

-    голубцылар.

4    Жалпы техникалык; талаптар

4.1    Шала фабрикаттар осы стандарттыц талаптарына сой кос болуы жоне санитарлык ережелерд1 сактай отырып, белгшенген тэрт1пте бекь т1лген рецептуралар, технологиялык нускаулыктар бойынша енд1р1лу1 керек.

к;р СТ 1029 - 2000

4.2 Сипаттамалар

4.2.1.    Органолептикалык керсетк1штер бойынша шала фабрикаттар 1-кестеде керсет1лген талаптарга сэйкес болуы керек.

4.2.2.    Эздершщ физика-химияльщ к;асиеттер1 жен1нен мына шала фабрикаттар - мэнтшер, тушпаралар, равиоли, хинкалилар 2-кестеде керсет1лген талаптарга сойке с болулары керек.

4.2.3    0здершщ физика-химияльщ цасиеттер1 бойынша темендег1 шала фабрикаттар - чебуректер, бэл1штер, майтоцаштар 3-кестеде керсе-т1лген талаптарга сай болулары керек.

4.2.4    0зшщ физика-химияльщ цасиеттер1 бойынша голубцылар 4-кестеде белгшенген талаптарга сэйкес болулары керек.

4.2.5.Шала фабрикаттардьщ эр накты туршщ органолептикалык жэне ф и з и ка-х и м и я л ы к керсетк1штер1 технологиялык нускаулыкта бек1-тп\т керек жэне осы стандартта белг1ленген мелшерден томен болмауы керек.

4.2.6    Шала фабрикаттарды муздатып катыру мен сактау удерютер1 кез1нде олардьщ 6ip-6ipiHe жабысып цалуына, нысаныньщ бузылуына жэне камырдьщ кабатталуына жол бер1лмейд1.

4.2.7    Bip шала фабрикаттьщ салмагыньщ ауыткуы 15 г дей1нг1 сал-маща + 1 г; 15 г-нан 30 г-га дешн- + 2 г; 30 г жогары- ±_4 г.

4.2.8    Муздаты лган шала фабрикаттьщ температурасы минус 10°С жогары болмауы тшс.

4.2.9    Муздатылган шала фабрикаттар тез бузылатын ешмдер катары на жатады.

Сату процес1 кезшде сактау температурасыньщ ауыткушылык мелшер1 3°С-тан аспауы raic. Муздатылган шала фабрикаттардьщ жы-лудан epin кеткендер1 сатудан алынып тасталады.

4.2.10    1ш1не ет салынган шала фабрикаттар ездершщ микробиологияльщ керсетк1штер1 бойынша 5-кестедеп талаптарга сэйкес болулары керек.

з

Керсеткш тердщ аты

Сипаттамалар

Тушпаралар

Равиоли

Хинкалилер

Вареник

тер

Мэнт1

лер

Чебуректер

Бэлштер

(май

токаштар)

Г олубцылар

Сырткы

Typi:

нысаны

децгелек. машинамен жапсырганда матрица ны-санына уксас

Тлкбу

рышты

узынша том-пак парак турвде, жо-гары жагы-нан жиектер1 Teric айнала кысыцкыланган

жарты да к

децгелек

курде.й

нысанды

тепе жарты ай турвде

децгелек немесе узынша нысанды, аздап ортага тартылган

Конверт немесе цилиндр нысанды/ капуста жа пырагы мен тартылган еттен турады

Бст1

nieTrepi жаксы камтылган. салма кершбейдц камырдыц ocTi таза, тепе. жарьщсыз, сызатсыз

Дайын

болганнан

кешнп

жагдайы

Непзп

элемен-

ттердщ

жагдайы

капуста

nicipy кезшде нысаны курт езгерме\а тшс, камырдыц салмадан белш\а жэне сызаттануы мумкш, камырдыц салмадан белш\а 1 кг тагамныц 3 % аспауы тшс

iciHyi жэне кейб1р сызаттар Tycyi мумкш

сырткы кабаты салмадан ажы-рамайды жыртылмай-ды

Икемдц

жумсак,

калындыгы

oipKeaid

к;рст 1029-2000

камыр

икемдк жумсак. бейтарап косындыларсыз. калындыгы бардык жерде б1ркелк1; жиектер1 тыгыз жабыстырылган. аздап калындауы мумкш, ocTi тепе. сызатсыз, жарыксыз. салмасы кершбейд1

Тартылган

салманыц

жагдайы

тепе, б1ркелкк катты байла-ныс талшьщтарынсыз, ciaipci3

б1ркелкк тепе

тепе, туралтан пияз бен баска да косындыдары бар

ЭртурлЫгк курам да с

KOMnoHeHTrepi oipKcaid

орнадаскан

Дайын шала фабрикаттар-дыц дэм1 мен Hici

жагымды. нэрлк хош шстк жогары сапалы шишзатца тон. салмалардыц айрыкша хош Hici, бейтарап дэм1 мен nici жоц.


U\


2-кесте

KepccTKi штсрд i н аты

Норма

Мэ нтиер

Тушпаралар

Равиолилар

Хинкалилар

Вареник-

тер

Салмалардыц 6ip дана татамдаты сад мак \лсс\ шиш кушнде, кем дегенде %

60

50

50

50

55

Bip буйымныц салматы, кем дегенде, г

50-ден 55 -ке дешн

7

12-ден 15-ке дешн

8-ден 22-ге дешн

8

Ас тузыныц салмактык yaeci, %

1,2-ден 1,6-га дешн

1,3-тен 1,7-ге дешн

1,3-тен 1,8-ге дешн

1,4-тен 1,7-ге дешн

1,3-тен

1,8-ге

дешн

Тартылган eTreri майдыц сал-м акты к yлeci, %

19

12-ден 15-ке дешн

12-ден 18-те дешн

18

-


ЦРСТ 1029-2000


Керсеткштердщ аты

Норма

Салманыц шала фабрикаттыц жалпы салмагымен салыстыргандагы улеск кем дегенде%

60

Bip шала фабрикаттыц салмагы, г

75-тен 200-ге дешн

Ас тузыныц салмац улеск %

1,4-тен 1,7-ге дешн

Майдыц салмактык улеск %

18,0-ден 20,0-га дешн

4-кесте

Керсетшштердщ аты

Норма

Bip буйымдагы салманыц улесйк салмагы. % кем дегенде

70

Ас тузыныц у леей к салмагы. %. а рты к емес

1,3

Жалпы кышкылдыгы. градус аспауы тше

3,0

Майдыц салмак yaeci, % кем дегенде

6,0

Курка к заттардыц салмак yaeci, %

19-дан 21-ге дешн

5-кесте

Керсетклштердщ аты

Норма(руксат еткт-

мейтш ешм салмагы (г)

0,0001 г ешмдеп imeK таяцшалары тобыньщ бактериялары (коли-формалар)

Руксат ейлмейд1

25 г ешмдеп патогещцк микроорганизмдер, оньщ шпнде сальмонелдер

Руксат ейлмейд1

КМАФАнМ, КОЕ/г аспауы тше

1хЮ6

4.2.11 Кекешс, жемю, картоп, сузбе цосылган шала фабрикаттар ездершщ микробиологиялыц керсетк1штер1 бойынша 6-кестедеп талап-тарга сойкес болулары керек.